Joi, 27 aprilie, de la ora 13.00, la sediul Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş are loc vernisajul expoziţiei „Mari aviatori brașoveni”. Comandorul Ioan Peneș, participant în Primul Război Mondial, respectiv comandorii Dan Valentin Vizanty, Ioan Milu, Emil Droc, Eugeniu Pârvulescu și Alexandru Frim, aviatori militari din cel de-Al Doilea Război Mondial, sunt protagoniștii expoziției.

Obiecte personale care au aparținut aviatorilor, fotografii, brevete, publicații din perioada interbelică și machete de avioane se regăsesc toate în expoziția care va putea fi vizitată până în 25 iunie. De asemenea, prin intermediul unor tablete de diferite dimensiuni, sunt prezentate ”filme despre aviatorii brașoveni care s-au remarcat prin pasiune pentru aviație, curaj, tărie de caracter și perseverență, dând aviației române, mai ales începând cu secolului XX, dar și după aceea, performanțe comparabile cu cele ale unor țări mult mai dezvoltate din punct de vedere economic și tehnologic”, menționează reprezentanții muzeului din Baia Mare.

Cu sprijinul partenerilor de la Aeroportul Internațional Maramureș și Aeroclubul Teritorial ”Alexandru Papană” Baia Mare, sunt expuse Cartea de onoare a Aeroportului Baia Mare (datată februarie 1972) și o colecție de aparate de bord, acestea reprezentând elementul de istorie a aviației maramureșene în cadrul expoziției organizate în colaborare cu Muzeul ”Casa Mureșenilor” Brașov. Curatori, Traian-Constantin Dumbrăveanu (Muzeul ”Casa Mureșenilor”) și dr. Marius Câmpeanu (Muzeul Județean de Istorie și Arheologie).

Sursă informații și foto: Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureş

CITEȘTE ȘI:
”Am și eu o jucărie la muzeu”. La Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.