Peste 1.100 de expozanți din 66 de țări au participat la târgul internațional de turism BIT – International Tourism Exchange din Milano (Italia). Acolo unde a fost promovat la standul României și județul Maramureș.

La invitația Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului și a Organizației de Management al Destinației Județene Maramureș, Consiliul Județean Maramureș a participat la târgul internațional de turism BIT – International Tourism Exchange. Care a avut loc în Milano (Italia), în perioada 4-6 februarie. A fost a 44-a ediție a BIT Milano.

”La evenimentul care s-a adresat atât turiștilor, cât și profesioniștilor industriei, au participat în acest an peste 1.100 de expozanți din 66 de țări, publicul având ocazia de a vizita trei zone tematice: Leisure – agrement, BeTech – servicii digitale și Mice Village – spațiu de dezbateri și conferințe. Județul Maramureș a fost promovat în cadrul standului național al României, alături de alți nouă co-expozanți din țara noastră”, se arată în comunicatul Organizației de Management al Destinației (OMD) Județene Maramureș.

Promotorii Maramureșului au prezentat oportunitățile turistice din „țara celor patru țări”. ”Cultura tradițională, gastronomia locală, patrimoniul UNESCO și bogăția naturală s-au regăsit printre principalele puncte de interes ale publicului evenimentului. La fel de apreciate au fost și demonstrațiile Marianei Stan, meșter popular specializat în țesut și confecționat zgărdane, care prin podoabele realizate a adus în atenția vizitatorilor elemente din cromatica și simbolistica tradițională maramureșeană”, menționează sursa citată.

Standul României a fost vizitat de Carmen Liliana Iacob – Consul General al României la Milano. ”Printre vizitatorii standului s-au numărat și bloggeri de călătorii, care au stabilit deja vizite în Maramureș, dar și maramureșeni care conduc afaceri de succes în domeniul turismului în Italia și care sunt dornici să le povestească clienților despre meleagurile lor natale”, precizează reprezentanții OMD Maramureș.

Sursă: Organizația de Management al Destinației Județene Maramureș

CITEȘTE ȘI:
România va fi promovată în 2024 la 16 târguri de turism

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.