”Amurg” este o selecție de fotografii din Maramureș realizate de artistul Virgil Mleșniță pe parcursul unei perioade de aproximativ 20 de ani. Expoziția poate fi vizitată până în 15 mai la Muzeul de Artă Cluj-Napoca.

„Amurg” este o expoziție personală din mai multe puncte de vedere. ”Înainte de toate, este o privire personală a unui maramureșean asupra maramureșenilor”, se arată pe site-ul Muzeului de Artă Cluj-Napoca.

Expoziția reunește fotografii din Maramureș adunate pe parcursul unei perioade de aproximativ 20 de ani. Selecția acestor imagini exprimă dorința fotografului Virgil Mleșniță ”de a depăși clișeele turistice, festiviste și fals nostalgice, în încercarea de a atinge un nivel vizual mai profund”, se menționează în prezentarea expoziției.

”Întâlnirea directă, contactul personal, dialogul simplu, participarea constantă la momente importante din viața Maramureșului pot deschide calea spre o înțelegere mult mai bună a spiritului locului. Fotografia devine un demers aproape antropologic, unde abordarea clasică în alb-negru devine un mijloc de expresie esențial”, menționează sursa citată.

Absolvent al Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Litere, Virgil Mleșniță este traducător și fotograf independent. A expus în Italia, Bulgaria, Japonia, SUA, Serbia, Turcia, Croația și România.

Până în 15 mai, la Muzeul Județean de Artă Cluj-Napoca puteți vizita expoziția de fotografie „Amurg” a artistului Virgil Mleșniță.

Sursă informații și foto: Muzeul Județean de Artă Cluj-Napoca

CITEȘTE ȘI:
Un tablou semnat Hollósy Simon, expus pentru prima dată la Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare»

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.