Câțiva tineri din Maramureș participă la concursul festival internațional online ”Dance virus -2020”, organizat de Centrul cultural Ramygala al districtului Panevėžys, din Lituania. E vorba de o  inițiativă menită să atenueze problemele sociale cauzate de COVID-19, prin stimularea tinerilor talentați să pună în aplicare idei creative prin limbajul dansului. La invitația regiunii din Lituania înfrățite cu Maramureșul au răspuns tineri artiști din cadrul Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”: Andreea Ardelean, Petruța Tibil, Raluca Vasoc, Cătălin Agoston, Tudor Duli Babici și Liviu Mihalca.

Concursul ”Dance virus-2020” e adresat tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 29 de ani, aceștia fiind invitați să creeze un dans individual pe muzica indicată de organizatori și să realizeze un film într-un cadru non-formal, iar cel mai interesant element al dansului să fie prins într-o fotografie. Condiția concursului a fost ca fiecare tânăr participant să poarte o mască de protecție pentru față. Fotografiile participanților au fost postate pe pagina de Facebook “Ramygaloskultūra”, iar procesul de votare a început pe 11 iunie.

Fotografia cu cel mai mare număr de like-uri va fi desemnată câștigătoare a Premiului de audiență, rezultatele fiind anunțate în data de 20 iunie. Un juriu format din specialiști va selecta primii trei cei mai originali participanți. Câștigătorii concursului-festival internațional vor fi anunțați pe pagina de Facebook “Ramygaloskultūra” și pe site-ul http://www.ramygalosajc.lt/

Un material video cu toate clipurile transmise de participanți va fi postat pe canalele social media ale concursului-festival și va fi transmis și participanților. Toți câștigătorii vor fi premiați cu produse de ceramică unicat, realizate manual, precum și cu diplome. Câștigătorul locului I va fi recompensat cu un premiu acordat de municipalitatea districtului Panevėžys.

Fotografiile maramureșenilor participanți la concurs: Andreea Ardelean, Petruța Tibil, Raluca Vasoc, Cătălin Agoston, Tudor DuliBabici și Liviu Mihalca sunt cele cu numerele 1, 2, 5, 6, 8, 9, 10 și pot fi votate – în sensul de a li se da like – până pe 20 iunie, în postarea de pe pagina de Facebook “Ramygaloskultūra”, adică aici.

Sursa: Consiliul Județean Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.