Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania” va fi cap de afiș la a doua ediție a festivalului ”Romanian Weekend at The Wharf”. Nu vor fi singurii ”ambasadori” ai Maramureșului pe esplanada din Washington în 7-9 iulie.

Primul festival românesc la Washington a avut loc anul trecut și a propus, timp de două zile, spectacole de dans și concerte, demonstrații de meșteșuguri tradiționale, ateliere interactive, expoziții și degustări culinare și oenologice. Maramureșul a fost protagonist în evenimentul care a avut loc pe esplanada The Wharf, nu departe de Capitoliu. Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania”, ceramistul Daniel Leș și sculptorul Petrică Codrea au fost atunci ”ambasadorii” Maramureșului.

În acest an, ”Romanian Weekend at The Wharf” / ”Weekend românesc la The Wharf” se întoarce pentru a celebra bogăția și diversitatea culturală a României într-un eveniment care ține trei zile. ”Rețeta” nu s-a schimbat: concerte, spectacole de dans, degustări de bucate tradiționale și vinuri, ateliere.

Cap de afiș al evenimentului va fi Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania”, care va avea reprezentații în fiecare din cele trei zile de festival. Maramureșul va fi reprezentat de asemenea de sculptorul în lemn Ioan Bârsan și de ceramistul Vasile Chira.

”Romanian Weekend at The Wharf” este organizat de Ambasada României în SUA, Institutul Cultural Român în New York, Consiliul Județean Maramureș și The Wharf.

Toate detaliile, aici.

Sursă foto: Amabasada României în SUA

CITEȘTE ȘI:
Maramureșenii, în centrul primului festival românesc la Washington

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.