Muzeul Maramureșan și Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș au participat la Maratonul Gastronomic de la Muzeul Astra din Sibiu.
”Am împărtășit vizitatorilor poveștile din spatele rețetelor noastre, am cântat și ne-am veselit împreună și am adus mai aproape Maramureșul, bucătăria, tradițiile și oamenii lui. Mulțumim socăcițelor și ceterașilor care au oferit oaspeților noștri nu doar gusturi și muzică, ci și o atmosferă plină de căldură și voie bună. Astfel, Maramureșul nostru drag a fost reprezentat frumos, așa cum se cuvine”, spun reprezentanții muzeului din Sighetu Marmației.
În meniu, ”zamă de miel (ca la stână)” și plăcinte cu caș de oaie, urdă, mărar și ceapă verde.
”Am avut plăcerea să facem parte dintr-o echipă nealcoșă alături de colegii de la Muzeul Maramureșan ale căror socăcițe pricepute au pregătit preparate specifice Maramureșului. Colegele noastre harnice au fost ajutoare de nădejde. S-au implicat în prepararea placintelor și au fost gazde bune pentru toți cei care au fost curioși să guste din bunătățile Maramureșului și să vadă oferta culturală a muzeelor noastre”, precizează cei de la Muzeul Satului Baia Mare.
La ”bătălia gastronomică a muzeelor din România”, cum au numit organizatorii de la Muzeul Astra călătoria prin bucătăriile tradiționale din țară, au participat muzee din Maramureș, Banat, Moldova, Transilvania și Muntenia.
Maratonul Gastronomic al Muzeelor a fost unul din evenimentele cuprise pe agenda Festivalului Astra Rock 2024.
Surse foto: Muzeul Astra, Muzeul Maramureșan, Muzeul Satului Baia Mare
CITEȘTE ȘI:
Bucate din Maramureș, la Maratonul Gastronomic al Muzeelor Românești