Maramureșeni prezenți într-o expoziție de fotografie etnografică la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca

Expoziția ediției 18 a concursului naţional ”Fotografia – document etnografic” poate fi vizitată în aceste zile la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca. Printre cei care expun se numără și maramureșeni.

4 secțiuni principale de concurs, peste 250 de fotografii expuse

Concursul național ”Fotografia – document etnografic” s-a desfășurat pe patru secțiuni principale. Fotografie de autor cu temă liberă etnografică alb/negru și color. Secțiunea de fotografie cu tema „Fântâna, sursă de apă și simbol sacru”. Secțiunea de reproducere după fotografie veche.

”Peste 250 fotografii etnografice, selectate în urma jurizării, sunt prezentate publicului atât în expoziția fizică de pe simeze cât și în proiecțiile care vor rula pe un ecran în toată această perioadă. Imagini alb-negru și color, dar și reproduceri după fotografia veche, sunt realizate de 50 de artiști fotografi sau entități din România, Serbia și Polonia”, se arată pe site-ul Muzeului de Artă din Cluj-Napoca. Sunt prezente în expoziție, bineînțeles, și cele 11 fotografii laureate ale ediției.

Printre cei care expun figurează și maramureșeni: Vasile Chira, Tudorel Ilie, Alexandru Marina, Mariana Scubli.

”Pasionați de fotografie și de satul românesc deopotrivă, autorii au continuat să colinde meleagurile țării chiar și această perioadă dificilă, astfel că multe dintre imagini sunt realizate în ultimii doi ani”, menționează sursa citată.

Expoziția rămâne pe simezele muzeului clujean până în 5 decembrie.

Concursul naţional ”Fotografia – document etnografic” este nucleul proiectului clujean cu același nume. Urmărește promovarea culturii tradiționale prin intermediul fotografiei etnografice. Până acum, proiectul a fost prezentat în peste 20 de orașe din România, precum și în străinătate (Polonia, Serbia, Ungaria, Franța, Italia și Canada). Este derulat anual de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj (CJCPCT Cluj), în parteneriat cu Muzeul de Artă din Cluj-Napoca și Asociația ArtImage.

Mai multe, aici.

Sursă informații și foto: Muzeul de Artă din Cluj-Napoca

 

CITEȘTE ȘI:
1 Decembrie | Tradițiile Maramureșului, la Palatul Parlamentului din Cantabria

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.