Echipa Liceului Tehnologic Marmația din Sighetu Marmației s-a plasat pe locul 3 al hackathonului STEMEduHack organizat de Junior Achievement Europa cu sprijinul Johnson & Johnson.

22 de echipe din 10 țări au participat la cea de-a doua ediție a competiției STEMEduHack, desfășurată online. ”Provocarea a constat în elaborarea unei idei inovative care ar duce la promovarea sustenabilității în industria farmaceutică, prin intervenții în domeniul producției, ambalării, prospectelor, managementul deșeurilor, distribuției și lanțului de aprovizionare”, informează Junior Achievement România.

Aplicând o combinație de abilități antreprenoriale în domeniile STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică), echipa Liceului Tehnologic Marmația din Sighetu Marmației – formată din elevii Antonia Bohotici, Matei Gampe și Erik Szekely și coordonată de prof. Anuța Bologa – a dezvoltat un proiect de înlocuire a ambalajelor de plastic pentru un produs destinat igienei dentare, cu capsule vegetale, având ca rezultat principal reducerea poluării mediului. Dimensiunile mici ale capsulelor determină, de asemenea, un transport mai simplu pentru utilizator și ușurință în administrare, prin folosirea unei doze unice eficiente.

Matei Gampe mărturisește că bucuria câștigării unui premiu pentru România a fost mare: ”Momentul în care numele echipei noastre a fost rostit în fața celor 22 de echipe participante mi-a adus bucurie și m-am simțit recunoscut și încurajat pentru munca depusă. Dorința mea, a colegilor mei, a tuturor participanților, de a găsi soluții creative vine din nevoia de a găsi instrumentele eficiente pentru a ajuta planeta noastră să se vindece”.

Antonia Bohotici a admis că cele două zile de STEMEduHack au fost uimitoare: ”Nu numai că am câștigat locul al treilea, dar am câștigat experiență și încredere în forțele proprii. Acest concurs mi-a demonstrat că totul este posibil în viață dacă îți dorești cu adevărat. Ne bucurăm ca am putut să reprezentăm România și să vă facem mândri!”.

Pentru Erik Szekely, STEMEduHack a reprezentat o experiență interesantă și tensionată în același timp: ”Aș putea spune că a fost într-adevăr o provocare ținând cont de faptul că am avut 24 de ore pentru a termina proiectul, ca să prezentăm ideea juriului. Prin colaborare și organizare ca echipă am reușit să avem o inovație bine structurata și gândită realist”.

STEMEduHack face parte din proiectul Johnson & Johnson WiSTEM²D: Women in Science, Technology, Engineering, Mathematics, Manufacturing, and Design.

Junior Achievement este cea mai mare organizaţie internaţională de educaţie economică şi antreprenorială, programele fiind urmate în 40 de țări din Europa și peste 100 din lume. În România, programele JA de tip ”learning by doing” și ”project based” sunt urmate anual de peste 200.000 de elevi și studenți din peste 1.700 de instituţii de învăţământ şi se desfăşoară local în parteneriat cu Ministerul Educaţiei și Cercetării, instituţiile de învăţământ şi comunitatea de afaceri.

Sursă informații și foto: Junior Achievement România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.