Trei dintre cele cinci categorii ale concursului național de chimie ”Coriolan Drăgulescu” au fost câștigate de liceeni din Maramureș.

A 13-a ediție a concursului național de chimie ”Coriolan Drăgulescu”, organizat de Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului din cadrul Universității Politehnice Timișoara, a avut loc online.

Pe lista premianților figurează și liceeni din Maramureș. De altfel din cele cinci secțiuni de concurs, trei au fost câștigate de elevi din Baia Mare și Sighetu Marmației.

La nivelul clasei a X-a, Raluca Maria Gherman și Alexia Solomon au obținut premiul II. Dominic Horațiu Leta s-a clasat pe locul III. Mențiuni au obținut Nicolae Ștefan Cîmpean, Maria Sabou, Diana Rednic și Iulia Revesz. Toți sunt elevi ai Colegiului Național ”Vasile Lucaciu” Baia Mare).

Oana Maria Costin (Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” Baia Mare) a câștigat premiul I la clasa a XI-a.

Tot premiul I a obținut și Adrian Ionuț Godja (Colegiul Național ”Dragoș Vodă” Sighetu Marmației), dar la clasa a XII-a, secțiunea Chimie anorganică. Acolo unde, Alexia-Maria Nițu (Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” Baia Mare) a câștigat premiul II.

La clasa a XII-a, secțiunea chimie organică, premiul I a venit tot în Maramureș, cucerit fiind de Maria Brăgaru. Corina Maria Mecea a obținut premiul II. Mențiune a câștigat Isabella Lupșe. Toate trei studiază la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” Baia Mare.

Elevii premiaţi (locurile I, II, III) vor beneficia de admitere fără concurs, dacă vor opta pentru specializările din cadrul Facultăţii de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului, de bursă de merit în cuantum de 700 lei şi li se va asigura cazare în cameră de două persoane.

Sursă informații: Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului. Imagine de la Pixabay.

CITEȘTE ȘI:
Locul 1 pentru o băimăreancă la Concursul național „Ionel Teodoreanu”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.