În această dimineață s-a deschis, în București, Târgul de Sfântul Nicolae. ”Peste 100 de meșteri mari, cei mai pricepuți olari, lingurari, cojocari, cofetari, țesătoare, cusătorese, împletitoare, pielari, rudari, iconari, cioplitori… vin din toate zonele țării la Muzeul Național al Țăranului Român, cu lucruri frumoase, numai bune de târguit, pe care le-au meșterit peste an” este anunțul făcut de Muzeul Național al Țăranului Român – organizatorul evenimentului.

Și fiindcă un târg de acest fel fără maramureșeni ar fi fost cu siguranță incomplet, la Târgul de Sfântul Nicolae câteva dintre variantele de daruri pentru cei dragi poartă iz de Maramureș. Marinica Pârvu participă la târg cu zgărdane, brăţări şi coliere tradiţionale din mărgele mici, cu motive arhaice, și păpucei călduroși. Ionuț Horoba a dus în București miraculoasele cosmetice FAIN, 100% naturale, care au la bază uleiuri şi unturi naturale presate la rece din plante şi fructe, de înaltă calitate, certificate. Ileana Horoba-Danci înnobilează târgul cu obiecte din ceramică perfecte pentru decorurile de sezon, creații versatile potrivite atât pentru aranjamentele mai sofisticate, cât și pentru cele cu ”abur” mai etno.

Ileana a făcut pentru eZiarultău.ro o plimbare prin târg și a trimis imagini cu ce mai pot admira (și cumpăra) vizitatorii evenimentului organizat de Muzeul Național al Țăranului Român. De la jucării la nelipsitele nuielușe, de la măști la ii, de la cergi la străchini, de la ștergare la miere, cam tot ce vă puteți dori pentru darurile din decembrie se poate găsi la Târgul de Sfântul Nicolae, care rămâne deschis până în 8 decembrie inclusiv. Orar de vizitare: între orele 10.00 și 18.00.

Sursă foto: Ileana Horoba-Danci
Sursă foto afiș: www.muzeultaranuluiroman.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.