28 de sportivi vor reprezenta România la cea de-a XV-a ediție de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European. Inclusiv doi originari din Maramureș.

A XV-a ediție de iarnă a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) se va desfășura în localitatea finlandeză Vuokatti. În perioada 20-25 martie. Participă sportivi din 44 de țări la 9 discipline. 28 de performeri români vor concura la șapte sporturi. Doi maramureșeni vor evolua la FOTE Vuokatti.

Andreea Dogaru (născută în 6 octombrie 2004, în Baia Mare), de la CSȘ Baia Sprie, va participa la schi fond. Sigura medalie pentru România la schi fond la FOTE de iarnă a fost cucerită de viitoarea mare biatlonistă Eva Tofalvi. La FOTE Andorra – La Vella 1995, Tofalvi a obținut bronzul la 7,5 km liber. Performanță neegalată până în prezent.

Val Vasile Băran (născut în 31 ianuarie 2003, în Baia Mare) de la Alpina Baia Mare va participa la schi alpin. Cea mai bună clasare reușită de România la o ediție a FOTE a fost locul 16 la slalom paralel mixt, în Brașov, ediția 2013. Tot de atunci datează și prima clasare, singura de până acum, în TOP 20 la individual din istoria participărilor la FOTE de iarnă. Ania Caill, locul 20 în proba de slalom uriaș.

Purtătorul de drapel al Team Romania pentru ceremonia de deschidere a fost desemnat biatlonistul David Folea. (G.D.)

Programul sportivilor români la FOTE Vuokatti 2022, aici.

Sursă informații și foto: Comitetul Sportiv și Olimpic Român

CITEȘTE ȘI:
Înscrieri la Olimpiada de Benzi Desenate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.