17 premii și 4 titluri de ”Sat European de Tineret 2021” au fost acordate la Gala Tinerilor din Mediul Rural. Printre premianți figurează și un reprezentant al Maramureșului: Andrei Buda.

Gala Tinerilor din Mediul Rural și-a propus să pună în lumina reflectoarelor tinerii și poveștile de succes din satele românești: au fost premiați 9 tineri implicați, 4 educatori responsabili și 4 proiecte cu impact din satele românești.

La categoria ”Tineri Implicați”, primul pe lista premianților este Andrei Buda (Băiuț, jud. Maramureș).


Din postura de membru al Ligii Studenților ”Pintea Viteazul” din Baia Mare, Andrei mărturisește (în prezentarea sa din cadrul Galei Tinerilor din Mediul Rural) că a avut oportunitatea de învăța despre voluntariat de la oameni experimentați: ”Am încercat să nu uit de unde am plecat și să transpun ceea ce am învățat la nivelul satului meu, la nivelul Băiuțului. Am avut activități cu tinerii de acolo și am încercat să facem proiecte prin care să ne dezvoltăm comunitatea”. Printre altele, a format un grup de inițiativă cu care a ajuns în finala competiției pentru titlul de ”Sat European de Tineret 2020”. De altfel Andrei recunoaște că își dorește ca în viitor Băiuț să devină ”Sat European de Tineret”.


Comunele care vor purta titlul de ”Sat European de Tineret 2021” sunt Cleja din județul Bacău, Grivița din județul Galați, Slimnic din județul Sibiu și Aroneanu din județul Iași (care își prelungește mandatul de Sat European de Tineret și în 2021). Titlul de ”Sat European de Tineret” este oferit în cadrul programului național European Youth Village satelor sau comunelor din România care susțin tinerii în acțiunile pe care aceștia doresc să le organizeze în comunitate, și care înțeleg că schimbarea la nivel local este generată printr-un parteneriat între autoritoritățile locale și tineri.

Gala Tinerilor din Mediul Rural, eveniment ajuns la a doua ediție, este organizată de Asociația pentru Dezvoltare Activă (Bacău) și Go Free-Asociația pentru Sprijinirea Societății Civile (Cluj), sub umbrela programului European Youth Village. Evenimentul a fost transmis online pe pagina de Facebook European Youth Village.

Sursă informații și foto: European Youth Village

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.