”The Flying Boy” (Sursă foto arhivă: Facebook / Patric Ilut)

Băimăreanul Patric Iluț, ”The Flying Boy”, s-a clasat pe locul 2 la Maramureș Rookie Fest, categoria ”Rookies”. Fiind primul an când evoluează la această categorie, rezultatul este unul spectaculos.

Ceața, un plus de intensitate pentru etapa World Rookie Tour

Maramureș Rookie Fest, etapă World Rookie Tour, s-a desfășurat în perioada 1-4 februarie, la Borșa, cu probe de snowboard și freeski. ”Evenimentul a prezentat condiții ideale, în ciuda unor mici provocări meteorologice, inclusiv ceață, care au adăugat un plus de intensitate finalelor”, menționează cei de la ACS Extrem Rivulus Baia Mare – organizatorii competiției.

Rideri de top mondial, printre care și ”The Flying Boy”

La categoria Groms (sub 15 ani), la start s-au prezentat inclusiv șase rideri din topul mondial. Primii trei la nivel mondial au participat la categoria Rookies (peste 15 ani). Printre aceștia, și băimăreanul Patric Iluț – locul 3 în clasamentul mondial. ”The Flying Boy” s-a clasat pe locul 2 la această ediție de Maramureș Rookie Fest. ” Fiind primul an când participă la categoria Rookies, este un rezultat fabulos, care îl ridică mult în clasament”, menționează Bogdan Iluț – președinte ACS Extrem Rivulus Baia Mare. Patric este singurul român care a urcat pe podium la Maramureș Rookie Fest.

Podiumul categoriei ”Rookies”

Potrivit organizatorilor, evenimentul de la Borșa este singurul concurs oficial internațional din România cu punctaj WSPL și FIS la disciplina olimpică slopestyle. ”De fapt singura șansă pentru sportivii români de a concura și a acumula puncte într-un circuit mondial”, subliniază Bogdan Iluț.

Nu doar sportivii care au urcat pe podium au fost celebrați în finalul competiției, cu toți participanții, în cadrul unui eveniment la baza pârtiei care a programat inclusiv un concurs de jibbing.

Două snowpark-uri pentru 2025

Maramureș Rookie Fest, dovedindu-se a fi un succes, a deschis porțile spre viitoare colaborări. ”Atractivitatea internațională a competiției a fost evidentă, având participanți din 9 țări care au demonstrat un nivel înalt de abilități de snowboarding. Succesul evenimentului a consolidat un acord cu orașul Borșa și cu Telegondola Borșa pentru construirea a două snowpark-uri pentru anul viitor, promițând astfel un spectacol și mai captivant”, anunță președintele ACS Extrem Rivulus Baia Mare.

Sursă: ACS Extrem Rivulus Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
Povestea băimăreanului care la 8 ani a intrat în Cartea Recordurilor

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.