Județul Maramureș a fost inclus de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului într-o nouă rută cultural – turistică dezvoltată pe plan național, denumită ”Meșteri populari și meșteșuguri tradiționale din România”.

Din aceasta fac parte ruta cultural – turistică ”Meșteri și Meșteșuguri” (elaborată de Consiliul Județean Maramureș), alături de ”Lada de zestre a județului Neamț. Arta lemnului” și ”Redescoperind tradiții locale. Colecții etnografice nemțene” (ambele depuse de Consiliul Județean Neamț), respectiv de ”Drumul ouălor încondeiate în Bucovina” (depusă de Consiliul Județean Suceava).

”Identitatea culturală și valorile tradiționale ale Maramureșului sunt promovate prin arta cu care meșterii populari păstrează vii meseriile tradiționale. Pentru că identitatea unui popor ca națiune are la bază istoria, cultura și tradițiile. Meșteșugurile tradiționale maramureșene reprezintă moștenirea dăruită nouă de străbuni”, a fost mesajul Consiliului Județean Maramureș la certificarea rutei ”Meșteri și Meșteșuguri”.

Ruta rămâne în continuare deschisă pentru autorităţile publice locale şi pentru asociaţiile din domeniul turismului/culturii care promovează meșteri populari și meșteșuguri tradiționale.

Sursă informații și foto: Consiliul Județean Maramureș

CITEȘTE ȘI:
Opt popasuri din Maramureș, parte din Ruta Caselor Memoriale din România
Ruta Destinațiilor Europene de Excelență din România trece prin Maramureș
„Circuitul bisericilor de lemn din Maramureș” – recunoscut ca rută cultural turistică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.