”Maramureș, locul nostru de suflet, unde am botezat-o și pe Rita, a fost cadrul de poveste al botezului Verei, unul neaoș românesc, sus pe deal, în bătătură, între case tradiționale”, scrie pe blogul personal Laura Cosoi.

Povestea botezului Verei în Maramureș pare decupat din basme: ”Am făcut botezul la catedrala Sf. Maria din Baia Sprie și am intrat în biserică pe tonurile imnului Ave Maria. De-acum și pentru totdeauna – sunt convinsă! – de câte ori voi auzi acest cântec religios, mă voi gândi la momentul când a venit pe lume Vera, iar Cosmin, cu care eram în legătură prin internet, a celebrat momentul punând Ave Maria”.

Petrecerea care a urmat a fost una cu adevărat moroșenească. ”Tanti Marița ne-a copt plăcinte cu varză și brânză și n-au lipsit nici sarmalele, costițele, bunătățile la ceaun de toate felurile, antreurile tradiționale cu ingrediente naturale provenite direct de la stână. Am stat apoi la povești, doine și cântec de chitară, iar <<Petreușii>> (Ștefan și fiul Andrei), atât de reprezentativi pentru muzica din Maramureș, au cântat și ne-au încântat pe toți”. Evenimentul s-a încheiat, cum altfel?!, la un foc de tabără.

”Închid ochii și păstrez în inimă întreaga experiență, emoția și lacrimile de fericire!”, mărturisește Laura Cosoi.

Povestea întreagă de la botezul Verei, fiica Laurei Cosoi și a lui Cosmin Curticăpean, o găsiți aici.

Sursă informații și foto: lauracosoi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.