În urma discuțiilor purtate de conducerea Consiliului Județean și cea a Besmax Pharma Distribution, în Maramureș va ajunge, cu titlu gratuit, un echipament complet de colectare de plasmă umană produs în Germania, care va putea fi folosit timp de 12 luni de către medicii maramureșeni. Echipamentul ajută la colectarea plasmei de la pacienții vindecați de COVID-19. Plasma astfel colectată va fi utilizată exclusiv pentru prevenirea infectării persoanelor vulnerabile sau a celor cu risc major de infectare (de exemplu cadre medicale care îngrijesc pacienții infectați cu coronavirus), precum și pentru tratarea pacienților critici infectați cu SARS-CoV2, conform protocoalelor de utilizare experimentală a acestei terapii, aprobate prin ordin al Ministrului Sănătății.

Echipamentul va avea și 1000 de kituri de colectare plasmă umană. Un aparat similar a ajuns deja în județul Neamț, iar alte trei aparate vor fi donate Ministerului Sănătății, care le va trimite spre unități medicale importante din România. Echipamentul va fi putea fi folosit gratuit, pentru o perioadă de 12 luni, după  care va fi returnat proprietarului.

”Vom transmite Consiliului Județean, zilele următoare, un draf de contract de sponsorizare, dar vom oferi și detaliile despre data la care vom face efectiv livrarea, instalarea și instruirea personalului de la Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Maramureș”, a arătat, în mesajul său, directorul general al Besmax Pharma Distribution, Florin Hozoc.

Sursa: Consiliul Județean Maramureș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.