A VII-a ediție a evenimentului “MândrIE maramureșeană” va avea loc în 25-27 iunie la Muzeul Satului din Baia Mare.

”Ediția din acest an este despre magIE, despre trei zile în care veți trăi cele mai frumoase clipe construite în jurul tradițiilor și frumoaselor obiceiuri din Maramureș. (…) Vă propunem un eveniment dedicat bucurIEi, recunoștinței, dar și sărbătoririi straielor populare create cu atâta migală de generații de maramureșeni”, spun organizatorii.

Fiecare ediție a venit cu ceva nou, a propus o altă vibrație, excepție nu va face nici ediția 2021: ”Vă promitem o călătorie culturală de neuitat presărată cu momente de muzică între clasic și tradițional, proiecție de film, concerte, ateliere pentru copii, o nouă ediție a târgului nostru «Făurit cu MăiestrIE» și multe alte surprize”.

Deocamdată atât au dezvăluit organizatorii, atât vă spunem și noi. Detaliile (care întotdeauna fac diferența) vor veni pe parcurs. Cum le aflăm, cum le dăm mai departe. Acum vă mai spunem doar că imaginea acestei ediții de “MândrIE maramureșeană” este Diana Cârlig.

“MândrIE maramureșeană” este un eveniment finanțat exclusiv din fonduri private, organizat fiind de un grup de tineri dedicat transmiterii, asimilării și valorificării culturii maramureșene în vederea păstrării și conservării tradițiilor, obiceiurilor și simbolisticii maramureșene, dar și promovării Maramureșului din punct de vedere turistic.

Sursă informații și foto: MândrIE maramureșeană (credit foto – Vasi Văsuț)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.