De azi, timp de trei seri (după tipar de poveste, firește), ulițele și căsuțele din Muzeul Satului din Baia Mare se vor umple de magIE și bucurIE. Asta pentru că azi se dă startul ediției 7 a evenimentului “MândrIE maramureșeană”.

În perioada 25-27 iunie, la Muzeul Satului din Baia Mare are loc “MândrIE maramureșeană”. ”Ediția din acest an este despre magIE, despre trei zile în care veți trăi cele mai frumoase clipe construite în jurul tradițiilor și frumoaselor obiceiuri din Maramureș”, spun organizatorii.

Azi la ora 18.00 are loc deschiderea oificială, prilej pentru vizitatori de a-i cunoaște pe participanții la târgul “Făurit cu MăiestrIE”. De la ora 19:00, membrii Asociației Rădăcinilor Străbune vor vorbi despre prelucrarea lânii și vopsitul vegetal. 30 de minute mai târziu, subiectul serii se schimbă: va fi vorba despre “Clasic între Muzică și Tradițional”. Protagoniști – Cvartetul Euroart, Marinel Petreuș alături de Taraful tradițional și etnologul Măriuca Verdeș.

Cu o porție de muzică populară alături de Ghiță Breban, așa începe – de la ora 19.00 – programul serii de sâmbătă. De la ora 19:30, Petrică Codrea va povesti despre magIA cioplitului în lemn. O sesiune de întrebări și răspunsuri cu protagoniștii filmului “Pup-o mă! 2: Mireasă nebună” completează ”meniul” serii, sesiune urmată de proiecția specială a aceluiași film. Participă actorii: Cosmin Seleși, Andreea Samson, Alin Panc. Un concert live Subcarpați încheie a doua zi de “MândrIE maramureșeană”.

Duminică, de la ora 18.00, Walter Übelhart va discuta despre romanul său, ”În umbra lui Shakespeare”, care stă la baza filmului ”The Silversmith”. La 18.30 se anunță câștigătorii concursului derulat în mediul online “Poartă o IE cu MândrIE”. Ceterașii din Breb și Andreea Ghițiu vor însufleți atmosfera de la 19.00. Concertul Zdob și Zdub va pune punct ediției 2021 a evenimentului “MândrIE maramureșeană”.

Accesul se face pe bază de abonament sau bilet individual pentru fiecare zi.

Toate detaliile sunt disponibile aici.

Sursă informații și foto: echipa de organizare “MândrIE maramureșeană”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.