Elevii cercului de pictură de la Centrul Cultural al orașului Borșa, coordonat de Irina Doce, au fost protagoniștii evenimentului ”Magia culorilor”. Eveniment care a punctat șapte ani de la înființarea cercului de pictură. 60 de copii și-au prezentat cu acest prilej lucrările favorite, 11 dintre ei pictând live pe scenă. Și deși pregătită în timp record, întâlnirea cu ”Magia culorilor” a fermecat.

”7 ani în care am pus o parte din sufletul meu”

”7 ani de la înființarea cercului de pictură, 7 ani în care am pus o parte din sufletul meu, 7 ani în care am reușit să descopăr generații de copii talentați, 7 ani în care am învățat că mai presus de toate înseamnă să fii om, 7 ani în care m-am dedicat în totalitate acestor copii talentați, 7 ani în care am reușit să unesc două orașe prin culoare, 7 ani în care am învățat să dăruiesc tuturor copiilor ceea ce eu n-am avut la vârsta lor, 7 ani în care am avut doar experiențe plăcute și frumoase alături de acești copiii împreună cu părinții lor”, mărturisește Irina Doce.

În jurul Irinei, de șapte ani, funcționează cercul de pictură de la Centrul Cultural al orașului Borșa. Aniversarea nu putea trece neobservată, așa că a fost creat evenimentul ”Magia culorilor”. Copii din Borșa, Vișeu de Sus, Vișeu de Jos, Săliștea de Sus, Leordina și Moisei au participat la eveniment, prezentând cu mândrie și emoție lucrările preferate. Facem cunoștință cu câțiva dintre ei.

Vise de pictoriță, casă decorată cu propriile lucrări și un cerb pictat de un… boboc

Sofia-Elena Burnar Urda (Vișeu de Jos), la cei 4 ani ai ei, a fost una dintre cele mai tinere expozante. A prezentat ”Bucuria iernii” și, în ciuda vârstei foarte fragede, deja știe că își dorește să devină pictoriță. Tot din Vișeu de Jos vine și Georgiana Mihaela Zavaski, în vârstă de 10 ani. Frecventează cursurile de pictură de peste doi ani. Răstimp în care a creat suficiente lucrări cât să decoreze întreaga casă cu ele. O altfel de primă expoziție personală… Dacian Șimon (Vișeu de Sus) are 5 ani. Și-a descoperit pasiunea pentru pictură doar de câteva luni și este unul dintre bobocii cercului de pictură. Dacian a expus la eveniment chiar primul lui tablou: ”Cerbul”.

Pasionați de pictură și sport

Rareș Vasile Timiș (Borșa) are 6 ani și iubește pictura și fotbalul… Încă nu s-a decis care dintre iubiri e mai mare. Aceleași pasiuni le nutrește și Luca Pop Coman (10 ani, Vișeu de Sus). De peste patru ani frecventează cursurile de pictură, atunci când are… pauze de la meciurile de fotbal. Îmbină cu succes cele două pasiuni, așa că are șanse să devină un artist-fotbalist. ”Iarna la Vișeu” este una din lucrările expuse. De pictură și tenis este pasionată Sara-Maria Mechetiuc (Vișeu de Sus). Are 8 ani și pictează de circa trei luni. A prezentat publicului lucrarea ”Mocănița”. Andreea Coman (9 ani, Vișeu de Sus) pictează de patru ani. Pasionată de culori, Andreea face și balet, cântă la pian și joacă tenis.

Pictura, un exercițiu de zi cu zi

Vlăduț Ivașcu (6 ani, Moisei) a descoperit pictura în urmă cu aproximativ un an. De atunci nu a lăsat să treacă vreo zi fără să picteze. ”Plimbare de toamnă” este lucrarea propusă la evenimentul ”Magia culorilor”. Denisa Maria Timiș (12 ani, Moisei) pictează de cinci ani. Denisa încântă, însă, nu doar cu lucrările sale, dar și cu vocea ei minunată. ”Spre cabană” a fost una din lucrările propuse pentru evenimentul din Borșa. Iulia Bacea Gaborean (9 ani, Leordina) frecventează cursurile de pictură de peste un an de zile. Adoră să picteze animale. ”Fulger” a fost propunerea ei pentru ”Magia culorilor”.

Patricia Bozga (18 ani, Moisei) face parte din prima generație de cursanți ai cercului de pictură. ”Pot spune cu inima plină de mândrie că fac parte din cea mai frumoasă familie, cercul de pictură. (…) De-a lungul anilor nu am învățat doar tainele picturii, ci și mânuirea pânzei, am învățat să comunic, să fiu ambițioasă, să nu renunț și, cel mai important, să nu spun «nu pot »”, spune Patricia.

Peste 60 de elevi ai cercului de pictură și-au expus lucrările pe scena Casei de Cultură din Borșa, 11 dintre ei pictând câte un tablou în fața publicului. ”Un eveniment gândit și organizat în timp record, în doar 10 zile, care a avut un final reușit și de succes”, spune profesoara de pictură.

Sursă: Irina Doce Art

CITEȘTE ȘI:
Ziua Internațională a Cititului Împreună va fi sărbătorită în 7 februarie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.