De Ziua Mediului, ieri, 5 iunie, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a lansat marca înregistrată „Produs în arie naturală protejată”. Brandul este dedicat produselor din România care îşi au circuitul de producţie în orice arie naturală protejată din ţară. 1200 de producători din ariile naturale româneşti vor să solicite deja dreptul de utilizare a mărcii înregistrate „produs în arie naturală protejată” – se arată într-un comunicat al Ministerului Mediului.

Sunt peste 1.500 de arii naturale protejate în România. Printre produse se numără brânzeturi, sucuri naturale, ceaiuri din plante medicinale, vin sau pălincă tradiţională, ii, servicii turistice. De asemenea, până la finalul lunii septembrie, Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) va deschide un magazin online care va vinde toate produsele care solicită şi obţin dreptul de folosire a noii mărci înregistrate.

Orice producător român poate obţine dreptul de autorizare şi folosire a acestei mărci după ce solicită acest lucru la Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate şi parcurge un proces de auditare locală a produsului. Auditul local, care va fi derulat prin ANANP, va presupune, în primul rând, evaluarea circuitului de producţie şi măsura în care acesta provine dintr-o arie naturală protejată.

Sursa: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.