MA RA MU a lansat azi videoclipul piesei ”Cât îi Maramureșu”: ”un mesaj al respectului și recunoștinței față de pământul care hrănește și susține existența noastră și o chemare la a trăi în armonie cu acesta și cu ceilalți”.

Un spațiu în care tradiționalul și arhaicul să își găsească loc în contemporan – acesta a fost germenele. Și uite așa surorile și fratele Hojda (Ligia, Maria, Flavia, Francesca și Iuliu), împreună ce frații Ulici (Pavel și Corneliu), toți maramureșeni, s-au reunit în proiectul MA RA MU. Sub cupola căruia au lansat două EP-uri de colinde ”Bun gând I” și ”Bun gând II”, colecția ”Feel The Earth Together” împreună cu Ma Ra Mi și single-ul ”Cât îi Maramureșu”.

Videoclipul piesei ”Cât îi Maramureșu” a fost lansat azi.

”«Cât îi Maramureșu» îi imersează pe ascultători într-o poveste în care natura și oamenii se îmbrățișează într-un dans al existenței. Rădăcinile se dezvoltă și plantele găsesc stabilitate în solul fertil ca mai apoi să înflorească într-o explozie vibrantă de viață, împlinire, lumină și speranță.

Cântecul vorbește despre fragilitatea vieții și totodată despre adaptabilitate, reziliență, perseverență. Este un mesaj al respectului și recunoștinței față de pământul care hrănește și susține existența noastră și o chemare la a trăi în armonie cu acesta și cu ceilalți.

Tabloul sonor se desfășoară treptat și surprinzător, împletind elemente din natură, instrumente organice și electronice cu pasajele melodioase ale vocilor. Începe cu o atmosferă misterioasă care evoluează continuu către zorii încărcați de vitalitate și entuziasm ca mai apoi să revină la acea liniște germinativă din care toate se nasc.” Aceasta este descrierea care însoțește videoclipul postat azi pe YouTube.

Producție muzicală: Sergiu Cătană. Aranjament vocal: Maria Hojda, Ligia Hojda, Corneliu Ulici, Pavel Ulici. Animație: Jason Prater. Costume: Ma Ra Mi.

Cu MA RA MU vă puteți întâlni în Baia Mare în 26 decembrie, de la ora 19:00, la ATP Tech Center. Unde maramureșenii vă invită la un concert de colinde.

Sursă: MA RA MU (credit foto: Felicia Simion)

CITEȘTE ȘI:
MA RA MU – concert de colinde în Baia Mare | video

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.