Etapa națională a Olimpiadei de Matematică, ediția 74, pentru liceeni, a avut loc în Târgu Mureș. Peste 350 de participanți. Mai mulți maramureșeni au fost recompensați cu distincții în urma evoluției lor. Cel mai bun rezultat l-a obținut Victor-Vasile Dragoș (Colegiul Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare) care a câștigat premiul I și medalie de aur la clasa a X-a. 

La clasa a IX-a, Liviu Dorel Pop (Colegiul Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare) a obținut medalie de bronz din partea Societății de Științe Matematice din România (SSMR). David Alexandru Lazăr (Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare) a câștigat mențiune SSMR de onoare. La acest nivel, din Maramureș au mai concurat: Mădălina Cionca (Colegiul Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare), Raul-Alexandru Covrig (Colegiul Național „Dragoș Vodă” Sighetu Marmației), Carla Pop-Săvan (Colegiul Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare), Flaviu Cătălin Popan (Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare).

La clasa a X-a, Victor-Vasile Dragoș (Colegiul Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare) a câștigat premiul I din partea Ministerului Educației și medalie SSMR de aur. Tudor Costin (Colegiul Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare) a fost recompensat cu medalie SSMR de argint. Cristian-Vasile Pop (Colegiul Național „Dragoș Vodă” Sighetu Marmației) a primit mențiune SSMR de onoare. Au mai participat din Maramureș Paul Mureșan și Flavia Tămaș, ambii de la Colegiul Național „Vasile Lucaciu”.

La clasa a XI-a, Andrei-Thomas Tamaș (Colegiul Național „Gheorghe Șincai” Baia Mare) a reprezentat Maramureșul.

Dacian Robu a cucerit locul II și medalie SSMR de aur la clasa a XII-a, calificându-se pentru baraj. Andrei Știrbu a obținut mențiune și medalie SSMR de argint. Ambii sunt elevi la Colegiul Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare.

În acest an, Victor-Vasile Dragoș a câștigat premiul I cu punctaj maxim la Concursul Interjudețean de Matematică ”Marian Țarină” din Cluj-Napoca și a obținut cel mai mare punctaj al unui licean la Concursul Interjudețean de Matematică ”Argument” din Baia Mare.

Sursă informații: Societate de Științe Matematice din România. Sursă foto: Colegiul Național „Vasile Lucaciu” Baia Mare (credit, Dragoș Libotean)

CITEȘTE ȘI:
Lucacistul Victor-Vasile Dragoș, aur la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru juniori

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.