Asociația RECIPROCA și proiectul ”Linia ferată Salva-Vișeu: Atunci și Acum” sunt nominalizate la Premiile Administrației Fondului Cultural Național la categoria ”Comunicare și mediere culturală”.
Proiectul ”Salva-Vișeu 1948: Atunci și Acum”, materializat într-o publicație și o platformă online, are la bază o arhivă familială de mai mult de 200 de fotografii realizate în 1948 de inginerul Clement Ștefan, șeful lotului 1 pe șantierul căii ferate Salva-Vișeu. Însoțind aceste imagini inedite, interviuri cu foști lucrători și documente de epocă oferă o perspectivă largă a impactului pe care construirea căii ferate l-a avut asupra comunității. Înregistrare istorică și sociologică semnificativă, „Salva-Vișeu 1948: Atunci și Acum” propune, de asemenea, o prioritizare a căilor ferate pe agenda de stat și regională și reinvestirea în transporturi durabile.
Categoria ”Comunicare și mediere culturală” din cadrul Premiilor Admistrației Fondului Cultural Național se acordă unui proiect care a vizat promovarea rolului culturii în modelarea societății, formarea de noi categorii de public și/sau dezvoltarea de audiențe.
Mai multe despre Premiile Administrației Fondului Cultural Național găsiți aici.
Detalii despre proiectul ”Salva-Vișeu 1948: Atunci și Acum” sunt disponibile aici.
Sursă informații: Administrația Fondului Cultural Național. Sursă foto: Facebook / Salva-Vișeu 1948: Atunci și Acum
CITEȘTE ȘI:
A apărut cartea-album ”Salva-Vișeu 1948: Atunci și acum”