”Construcții cu suflet” este numele proiectului de Service Learning implementat de elevii clasei a X-a A și profesorii de la Colegiul Tehnic ”Anghel Saligny” Baia Mare. Lansat în luna martie, obiectivul proiectului a fost identificarea unor clădiri emblematice pentru Baia Mare asupra cărora tinerii liceeni să atragă atenția comunității și despre care să ofere informații.

”Orașul Baia Mare are o serie de clădiri extrem de interesante, realizate de arhitecți băimăreni,care poartă în ele amprenta vremurilor în care au fost construite. Dar puțini băimăreni cunosc istoria clădirilor, arhitecții, eforturile depuse pentru relizarea la timp a construcțiilor. Ni se pare că acestea sunt informații importante pentru comunitatea locală, deoarece fac parte din identitatea noastră socio-economică”, se arată în descrierea proiectului.

Turnul lui Ștefan, Bastionul Măcelarilor, Palatul Administrativ, Semiluna și blocurile gemene de pe strada Progresului au fost clădirile alese. Ieri echipa Colegiului Tehnic ”Anghel Saligny” a finalizat etapa de asamblare și de amplasare a stativelor informative cu codurile QR care trimit la site-ul proiectului.

”Cele cinci clădiri vizate au, de acum, un site cu informații adunate de elevii noștri cu sprijinul doamnei arhitect Ina Funețan, reprezentant al Ordinului Arhitecţilor din România – Filiala Nord-Vest și al Direcției Județene de Cultură”, se arată pe contul de socializare al colegiului băimărean.

Sursă: Colegiul Tehnic ”Anghel Saligny” Baia Mare

CITEȘTE ȘI:
O mențiune și două premii speciale pentru lucaciști la ”Terra – mica olimpiadă de geografie”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.