”Sculptăm în stejar” cu Cătălin Buda, acesta este evenimentul la care cei de ”sub STEJAR” îi invită pe copii mâine, de la ora 14.00.

”Vă așteptăm cu mic (9 ani plus), cu mare, să cunoașteți îndeaproape un artist local foarte talentat, pregătit să împărtășească din secretele meseriei chiar în propriul lui atelier. E o ocazie extraordinară să deveniți «ucenicii» unui sculptor profesionist care vă va îndruma pas cu pas în tainele sculpturii în lemn”, vin cu detaliile organizatorii evenimentului.

Cătălin Buda, specializat în sculptură și pictură bizantină, este de origine din Târgu Lăpuș.  Și-a început traseul în lumea artei populare la vârsta de 12 ani, sub îndrumarea sculptorului lăpușean Nicolae Man. Împreună cu acesta, a participat la numeroase expoziții, târguri și tabere în domeniul artei populare, ca sculptori în lemn. A absolvit cursurile Școlii Populare de Artă din Baia Mare, pe lângă cursurile Seminarului Teologic. Pe perioada facultății, și-a continuat studiile în domeniul artei bizantine, alegând Specializarea de Conservare – Restaurare din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă de la Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca.

În prezent, a ales să îmbine stilul artei populare cu stilul artei bizantine și realizează lucrări de artă populară, sculptate în lemn.

Întâlnirea de mâine va avea loc în atelierul artistului, o clădire veche de aproape 120 de ani, mutată din Groșii Țibleșului în Târgu Lăpuș chiar de el.

Accesul este gratuit în limita locurilor disponibile. Dacă doriți să vă înscrieți copilul la acest atelier, trimiteți un mail la adresa substejar@gmail.com sau un mesaj la telefon 0743-539912, precizând numele și vârsta copilului.

Mai multe detalii găsiți aici.

Sursă informații și foto: sub STEJAR

Foto (c) Floare Sebastian

 

CITEȘTE ȘI:
A revenit în Țara Lăpușului și a transformat stejarul copilăriei în loc de ”joacă” artistică

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.