2020 a fost anul în care Asociația Origini Maramureș a început să pună pe roate ideea numită Drumul Maramureșului.

”Ceea ce promitem noi oamenilor sunt povești în mișcare, o călătorie mai profundă prin natura și cultura maramureșeană, la pas sau cu bicicleta, pe un drum lung și lejer”, spun cei de la Asociația Origini Maramureș.

În primul an al proiectului, reprezentanții asociației contabilizează reușitele, printre acestea figurând 700 km de traseu marcat și o primă versiune digitală a hărții, primii pași în documentarea obiectivelor turistice, acorduri de colaborare cu aproape toate primăriile din Maramureș și cu instituțiile relevante care ajută la bunul mers al proiectului.

Cele mai importante date din calendarul pe 2020 al Asociației Origini Maramureș sunt 20 iulie, când a avut loc lansarea oficială a proiectului și inaugurarea bornei de la km 0, pe Câmpul Tineretului din Baia Mare, și 15 septembrie – punctul de start în proiectul de branding pentru definirea strategiei și a identității Drumului Maramureșului.

Pentru 2021, reprezentanții asociației anunță extinderea traseului până la 1.000 km, dezvoltarea semnalizării cu noi marcaje și borne kilometrice din piatră, lansarea aplicației mobile cu harta și serviciile turistice de pe traseu, inventarul obiectivelor turistice cunoscute și mai puțin cunoscute din Maramureș.

”Iubim Maramureșul și vrem să îl facem mai ușor de descoperit. Ambiția noastră este să arătăm că există câte un Maramureș pentru fiecare, mai mult decât cele câteva locuri și lucruri cunoscute astăzi. Să scoatem la iveală această combinație unică pe care o are regiunea – tradiție, creativitate, spiritualitate, istorie, legende, natură, viață simplă și voie bună”, spun cei de la Asociația Origini Maramureș.

🔎 Mai multe despre Drumul Maramureșului găsiți pe site-ul proiectului și pe contul de socializare.

Sursă informații și foto: Facebook / Drumul Maramureșului

CITEȘTE ȘI:
Drumul Maramureșului | ”Lucrăm de peste 6 luni la traseul efectiv și este în sfârșit gata marcat” (Matei Țiboc)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.