Liceul Tehnologic Agricol „Alexiu Berinde” Seini a organizat, în acest weekend, Seminarul de Pomicultură, eveniment ajuns la ediția cu numărul 6. La această activitate dedicată fermierilor, elevilor și celor care iubesc pomicultura, au fost invitați de seamă.

Au fost acolo dr. șef de lucrări Andrecan Andreea de la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj Napoca, Facultatea de Horticultură și Afaceri în Dezvoltare Rurală, ing. Cosma Călin de la SC Summit Agro România, ec. Morarul Horațiu de la Bioconsult asistență tehnică și proiectare pomicolă, directorul executiv la Direcția pentru Agricultură Maramureș ing. Cocîrcă Dan Ioan, directorul executiv la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Maramureș, Urs Florin, inspectorul Școlar General al județului Maramureș, prof. Pop Mihai Cosmin sau primarul orașului Seini, Gabriela Tulbure.

„Partener în acestă activitate, este și Centrul de Excelență Maramureș. La ,,Seminarul de pomicultură” din acest an au participat aproape o sută de fermieri din județul Maramureș și județele învecinate, precum și elevii liceului nostru din cadrul grupelor de excelență.
Activitățile au început în sala festivă a liceului unde a avut loc o festivitate de deschidere a evenimentului și prezentări teoretice și anume doamna dr Andreea Andrecan Șef de lucrări la USAMV Cluj Napoca Facultatea de Horticultură și Afaceri în Dezvoltare Rurală a prezentat ,,Efectul tăierii pomilor asupra creșterii și fructificării”, domnul director zonal ing Calin Cosma de la SC SUMMIT AGRO ROMÂNIA a prezentat ,,Experiență și tehnologie japoneză pentru pomicultură” și domnul ec. Horațiu Morariu – Bioconsult asistență tehnică și proiectare pomicolă a prezentat ,,Drosophila suzukii – o pandemie în livezi””, au arătat cei de la Liceul mai sus amintit.

Finalul activității i-a adus pe toți în livadă, unde au avut loc demonstrații de tăiere la pomii fructiferi, efectuate de dr Andreea Andrecan ing. Calin Cosma.

FOTO Liceul Tehnologic Agricol Seini/facebook

Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.