Teatrul Ararat și Muzeul Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza” marchează Ziua Internațională a Poeziei prin spectacolul ”Pietre care vorbesc… Pietre care cântă”. Are loc în premieră în 21 martie.
Cu ocazia Zilei Internaționale a Poeziei, Teatrul Ararat vă așteaptă marți, 21 martie, ora 18.00, la premiera spectacolului recital de poezie și muzică ”Pietre care vorbesc… Pietre care cântă”. ”Încearcă să pună în lumină și să facă o legătură între versuri recitate sau puse pe note muzicale ale unor poeți consacrați și unele dintre cele mai reprezentative eșantioane minerale – flori de mină – vizibile în expoziția permanentă a Muzeului de Mineralogie: concreștere de cristale de stibină cu aspect de arici, baritină sub formă de fluture, marcasită cu aspect de floare, cristale de gips concrescute ca o vrăbiuță, cristale de cuarț de forma unui avion, calcit ca un mielușel”, consideră conf. univ. dr. ing. Ioan Denuț, director Muzeul Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza”.
Spectacolul, care a avut avanpremiera în decembrie 2022, are loc la Muzeul Județean de Mineralogie. ”Locația spectacolului, în spațiul expozițional, încadrat de vitrine cu minerale radiind lumină, faptul că nu este definită o scenă și protagoniștii împresoară spectatorii, îi conferă acestuia originalitate și dinamism”, menționează Denuț.
În distribuție: Claudiu Pintican, Wanda Tamas, Ruxandra Lăzărescu, Mircea Gligor, Alina Andreicuț, Dan Cordea, Ara Pintican / Călin Ionce.
”Pietre care vorbesc… Pietre care cântă” deschide un nou program cultural inițiat de Asociația Culturală Ararat, ”Exponate muzeale văzute prin lumina artelor spectacolului”. ”Acest program își propune ca – prin mai multe spectacole în care să se îmbine armonios lumina, poezia, muzica, dansul, proiecțiile video, artele vizuale etc. – să reușească să capteze și să aducă și o altă perspectivă, mai vie, un alt fel de a privi exponatele din diverse muzee”, spun cei de la Ararat.
Mai multe detalii, aici.
Sursă informații: Teatrul Ararat. Sursă foto: Muzeul Județean de Mineralogie ”Victor Gorduza”
CITEȘTE ȘI:
”Mielul” de la Muzeul Județean de Mineralogie