Conducerea Consiliului Județean a avut o întâlnire cu executivul Primăriei Baia Mare și cu proiectanții care realizează studiul de fezabilitate pentru proiectul “Variantă de ocolire a municipiului Baia Mare”. Prilej cu care au fost prezentate cele mai fezabile trasee privind centura metropolitană, care respectă toate normele de ocrotire a siturilor arheologice, a ariilor protejate, respectiv a mediului și a terenurilor pe care va fi construită centura ocolitoare.

Au fost stabilite variantele care vor fi prezentate comitetului tehnico-economic din cadrul CNAIR și care urmează să primească avizare. Prin realizarea acestui proiect se creează un drum de mare viteză care va descongestiona traficul rutier. Lungimea estimată a centurii este de 33 de kilometri, fiind prevăzută cu două benzi pe sens, respectiv cu o bandă pe sens în zonele în care traficul este mai puțin aglomerat. Traseul variantei ocolitoare metropolitane va începe din DN 1C Baia Mare până în DN 18 Baia Sprie.

Contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate a fost semnat în 18 noiembrie 2021, iar termenul de finalizare este programat pentru luna mai 2022. Lucrările de execuție vor fi demarate anul viitor, având termen de realizare 24 de luni de la semnarea ordinului de începere a lucrărilor.

Sursă informații: Consiliul Județean

Citește și: APIA | A început eliberarea de adeverințe pentru beneficiarii măsurii privind bunăstarea animalelor

1 COMENTARIU

  1. care este echipa de jurnalisti a ziarului? nu aveti caseta cu redactia pentru a nu devoala pe cei care scriu la comanda. De fapt al cui este ziarul?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.