Despre redescoperirea tradiției și aducerea ei în prezent va fi vorba în cadrul ”Heritage in Design” – un eveniment dedicat arhitecturii care îmbină trecutul și inovația. Expoziții dedicate materialelor eco și soluțiilor sustenabile. Speakeri de renume care vor urca pe scenă pentru a explora împreună viitorul arhitecturii sustenabile. Ateliere creative și workshopuri. Oportunități de conectare cu profesioniști pasionați. Toate, sub cupola ”Heritage in Design”.
Dar să parcurgem invitația ”Heritage in Design” pas cu pas. Este, în primul rând, o expoziție de referință dedicată iubitorilor de arhitectură, designerilor, constructorilor și publicului general interesat de evoluția designului și de importanța patrimoniului cultural.
”Heritage in Design” este, însă, mai mult decât o expoziție. ”Este o platformă educațională dedicată conservării patrimoniului arhitectural rural și urban. Un eveniment în care specialiști și nume de referință din arhitectură și design se reunesc și inspiră cu poveștile lor. Un master class în care tradiția întâlnește inovația pentru a crea un viitor sustenabil în arhitectură și design”, se arată pe site-ul dedicat.
Temele evenimentului
- Arhitectură modernă – rădăcini atemporale
Descoperiți trenduri și soluții inspirate, de la concepte minimaliste la materiale și tehnici sustenabile.
- Menținerea caracterului arhitecturii tradiționale
Un cadru perfect pentru a crea legături între profesioniști și pasionați de design, arhitectură și sustenabilitate.
- Educație prin sustenabilitate
Construirea unui viitor sustenabil depinde de educație. Acest subiect abordează cum arhitectura poate deveni un profesor tăcut al respectului pentru natură și tradiție folosind tehnici si materiale sustenabile.
- Provocările restaurării în secolul XXI
Restaurarea patrimoniului cultural nu înseamnă doar reconstrucție, ci și conservarea poveștilor pe care aceste clădiri le poartă. Vom explora soluții și provocări actuale în acest domeniu.
”Cu respect față de trecut și o viziune clară asupra viitorului”
”Heritage in Design” s-a născut din pasiunea Borodi Design pentru moștenirea culturală și din dorința de a educa în direcția valorizării patrimoniului și cea a importanței sustenabilității. ”Credem că tradiția nu este doar o sursă de inspirație, ci și o resursă pentru un design responsabil, care respectă trecutul și contribuie la construirea unui viitor durabil.
Prin acest proiect, promovăm integrarea elementelor tradiționale în arhitectura contemporană , păstrînd un echilibru între inovație, educație și respect pentru patrimoniu”, spun cei de la Borodi Design.
Aceștia mărturisesc că doresc ca ”Heritage in Design” să fie un un spațiu al schimbului de idei, unde profesioniștii și pasionații de arhitectură și design să colaboreze, să învețe și să se inspire reciproc. Un loc în care tradiția și inovația să se întâlnească pentru a construi viitorul. ”Te invităm să ne fii alături în această călătorie unică de redescoperire a valorilor arhitecturale și de explorare a soluțiilor sustenabile, cu respect față de trecut și o viziune clară asupra viitorului”, lansează organizatorii invitația.
Câteva nume…
Bogdan Rădulescu va aduce la lumină detaliile evenimentului ”Heritage in Design”. Ionuț Filip – președinte al Ordinuluui Arhitecților din România (Regiunea Nord – Vest) va fi speaker. Georgiana Gogolan va susține un workshop-surpriză. Daniel Buzdugan va fi prezent la ”Heritage în Design”.
În perioada 25-27 aprilie, la Colonia Pictorilor din Baia Mare, ”Heritage in Design” va aduce în prim-plan educația, sustenabilitatea, noile tendințe în design și ideile revoluționare în utilizarea materialelor ecologice.
Sursă foto: Heritage in Design