Maramureșenii vor avea ocazia să vadă pe viu cum arată un zimbru chiar la ei în județ. În ședința de Consiliu Județean Maramureș din data de 22 ianuarie a fost adoptat studiul de fezabilitate, indicatorii tehnico – economici și devizul general estimativ pentru obiectivul de investiții “Înființarea și dezvoltarea unei rezervații de animale sălbatice, de zimbri, în comuna Băiuț, județul Maramureș”.
„Practic, prin acest proiect vom readuce zimbrul în județul nostru, animal care a trăit în pădurile maramureșene până în jurul anilor 1800. Zimbrul este simbol identitar al Maramureșului, pe care îl regăsim și în stema județului nostru. Rezervația de zimbri pe care o realizăm în comuna Băiuț va cuprinde zona de acces la rezervație, punctele de plată și observare a zimbrilor, loc de odihnă, clădirea administrativă, punctul de belvedere și rezervația în sine.
În prima fază vom avea 5 zimbri la Băiuț, iar ulterior vom dezvolta rezervația, astfel încât să contribuim direct la conservarea acestei specii. Prezența zimbrilor în rezervația de la Băiuț va atrage și noi turiști în Maramureș, care vor dori să observe și să vadă acest animal falnic în habitatul lui propriu. În prezent, există doar 5 rezervații de zimbri la nivel național”, a spus Ionel Bogdan, liderul administrației județene.
Dragoș HOJDA

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.