Distribuția kiturilor cu materiale de protecție pentru categoriile de persoane vulnerabile din Maramureș a continuat ieri, în Maramureșul Istoric, după ce miercuri, 15 aprilie, astfel de materiale au ajuns la beneficiarii din Țara Lăpușului și Țara Codrului.

Inițiativa de prevenire și limitare a răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus vine ca urmare a Hotărârii nr. 15/2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care se referă la ajutorarea unor categorii de persoane vulnerabile, prin distribuirea de materiale de protecție. Pentru achiziționarea totalului de 35.000 de kituri cu materiale de protecție, Consiliul Județean Maramureș a alocat suma de 3.500.000 lei, din fondul de rezervă a bugetului propriu al județului, pe anul 2020.

La nivel județean, cel mai mare necesar de kituri a fost identificat în regiunea Maramureșului Istoric, unde nu mai puțin de 20.230 de persoane se înscriu în categoriile definite în Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Pentru a se asigura operativitatea comisiilor Consiliului Județean Maramureș și a voluntarilor organizațiilor partenere în acest proiect, respectiv Crucea Roșie Română – Filiala Maramureș, Serviciul de Ajutor Maltez în România – Sucursala Baia Mare și Serviciul Județean Salvamont Maramureș, au fost stabilite mai multe trasee de distribuție în această zonă.

Până joi, kiturile prevăzute pentru Maramureșul Istoric au ajuns în UAT-urile: Cavnic, Budești, Călinești, Strâmtura, Rozavlea, Șieu, Poienile Izei, Botiza, Bogdan Vodă, Ieud, Dragomirești, Săliștea de Sus, Săcel, Bârsana, Oncești, Sighetu Marmației, Borșa, Moisei, Vișeu de Sus, Vișeu de Jos, Ruscova, Repedea, Poienile de sub Munte, Leordina, Petrova. Distribuirea materialelor va continua și în perioada următoare în: Baia Sprie, Desești, Giulești, Ocna Șugatag, Vadu Izei, Sarasău, Câmpulung la Tisa, Săpânța și Remeți.

De asemenea, 7.120 de kituri vor ajunge și în Țara Chioarului, în localitățile: Tăuții Măgherăuș, Cicârlău, Seini, Recea, Satulung, Mireșu Mare, Șomcuta Mare, Valea Chioarului, Coltău, Săcălășeni, Coaș, Remetea Chioarului și Boiu Mare.

Sursă informații: Consiliul Județean Maramureș

CITEȘTE ȘI:
Peste 7.000 de kituri cu materiale de protecție au ajuns azi în Țara Codrului și Țara Lăpușului | galerie foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.