Foto (c) Asociația Da’DeCe (ilustrație de Paula Rusu).

În cadrul proiectului ”Muzeu de buzunar”, Asociația Da’DeCe lansează kitul de explorare creativă ”Arta simte ca tine”. Destinat copiilor cu vârste de +10 ani. Pentru a transforma vizita la Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» într-o reală aventură. ”Te va ajuta să parcurgi sălile muzeului în ritmul tău, să te oprești când ai obosit, să pui întrebări atunci când un obiect din muzeu îți stârnește atenția și nu te-ai lămurit ce-i cu el. Iar dacă nu vei reuși să termini toate activitățile propuse în kit, nu te îngrijora. Poți reveni de câte ori vei dori la muzeu”, se arată pe site-ul muzeului băimărean.

”O vizită la muzeu te poate ajuta să-ţi înţelegi mai bine emoţiile”

Kitul ”Arta simte ca tine” de la Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» este disponibil gratuit începând de mâine, 12 noiembrie, pentru vizitarea în familie sau grupuri (şcolare). Accesul şi vizitarea muzeelor se face pe baza de bilet de intrare, conform tarifelor obişnuite ale muzeului.

”O vizită la muzeu te poate ajuta să-ţi înţelegi mai bine emoţiile. Este ca şi cum te-ai uita într-o oglindă în care nu-ţi vezi chipul, ci ceea ce simţi! La fel au crezut şi Simon Hollosy, întemeietorul Şcolii de pictură de la Baia Mare acum mai bine de o sută de ani, şi cei aproape 4000 de artişti care au pictat la şcoala de vară de la Baia Mare de-a lungul vremii. Nu degeaba acestui oraş i se mai spune şi Oraşul Pictorilor”, explică reprezentanții Asociaţiei Da’DeCe ideea în jurul căreia a fost construit kitul muzeal.

Nu doar ”Arta simte ca tine” va fi lansat de Asociația Da’DeCe. ”La drum cu Exuberanţa” este kitul cu care copiii sunt invitați în mod similar să descopere Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi din București. ”Kiturile din proiectul «Muzeu de buzunar» sunt un fel de a omagia patrimoniul muzeal prin joacă şi artă, aşa cum ne place nouă cel mai mult să o facem”, mărturisește Iulia Iordan, iniţiatoarea proiectului cultural ”Muzeu de buzunar”.

Kitul destinat muzeului din Baia Mare a fost conceput de Iulia Iordan. Texte: Iulia Iordan. Ilustrații: Paula Rusu. Documentare: Dorel Topan, Emese Bonta. Graphic design: Paula Rusu. Proiect cultural de educație prin cultură, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Mai multe detalii, aici.

Sursă informații: Asociația Da’DeCe, Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare». Sursă foto: Asociația Da’DeCe (ilustrație Paula Rusu).

CITEȘTE ȘI:
Din noiembrie, Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» va încăpea într-un buzunar de copil…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.