”Sportiva lăpușeană Oana Alexandra Dolha, practicantă de Kempo, a fost selectată din nou în lotul național și va reprezenta România în capitala Arabiei Saudite alături de alți șapte colegi, la una dintre cele mai puternice competiții de arte marțiale mixte din lume”, anunță Daniel-Vasile Țura.

Oana Alexandra Dolha, sportivă legitimată la CSM Baia Mare și antrenată de sensei Daniel-Vasile Țura, coordonator al secției de kempo din cadrul clubului băimărean, face parte din lotul României pentru World Combat Games. Competiția de arte marțiale mixte va avea loc în Riad, în perioada 20-30 octombrie. Peste 1.700 de sportivi din circa 80 de țări vor concura la 16 discipline.

Oana Alexandra Dolha este originară din Lăpuș. În 2022, Oana a reușit performanța de a obține trei medalii la Campionatul European de kempo din Turcia. Aur și titlul de campioană europeană la categoria 75 kg – proba Semi-Kempo. Argint la Full Kempo și bronz la proba de luptă la sol Submission.

În acest an, la Campionatele Mondiale de kempo din Portugalia, Oana a câștigat titlul de campioană mondială la proba Semi-kempo, categoria -65 kg. De asemenea, a devenit vicecampioană mondială la proba Submission, categoria -70 kg. A cucerit două medalii de bronz: la Semi-kempo, categoria -70 kg, și la Full Kempo, categoria -75 kg. (G.D.)

Sursă foto: Facebook / Daniel-Vasile Țura

CITEȘTE ȘI:
Kempo | Oana Alexandra Dolha, campioana mondială din Lăpuș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.