Opt medalii au cucerit sportivii de la CS Simared Baia Mare la Campionatele Naționale (de viteză, respectiv de fond). Cei doi componenți ai lotului național de juniori, Roland Kupaș și Bogdan Pânzaru, și-au reconfirmat valoarea. Și s-a înregistrat și o surpriză. Plăcută!

În perioada 3-9 mai s-au derulat pe lacul Bascov Campionatul Național de viteză (varianta de primăvară) și Campionatul Național de fond. Ambele competiții destinate juniorilor. Șase titluri naționale au cucerit sportivii de la CS Simared. ”Îmbucurător este faptul că cinci din cele șase probe de kaiac simplu au fost câștigate de sportivii băimăreni”, a declarat antrenorul Costel Bașa.

Roland Kupaș s-a impus categoric în probele de kaiac 1 – 1.000 m și kaiac 1 – 4.000 m, la juniori 1. Bogdan Pânzaru a câștigat cursele de kaiac 1 – 200 m, kaiac 1 – 1.000 m și kaiac 1 – 3.000 m, la juniori 2. Cadetul Rafael One a sosit al doilea în proba de kaiac 1 – 1.000 m, însă a cucerit aurul în proba de kaiac 2 – 2.000 m, alături de Luca Pop. ”Surpriza pentru noi, dar și pentru alții din țară, au furnizat-o începătoarele Mara Ardelean și Sarah Hajtajer, care au cucerit bronzul în proba de kaiac 2 – 500 m, într-o finală în care au fost prezente mai multe echipaje medaliate anul trecut”, a precizat Bașa.

Roland și Bogdan, componenți ai lotului național de juniori, vor participa în luna iunie la Europenele de la Belgrad, iar în septembrie vor concura la Mondialele din Szeged.

Sursă informații și foto: Costel Bașa

CITEȘTE ȘI:
Tenis | Micuța campioană

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.