Două meciuri din sferturile de finală am avut ieri și în ambele câștigătoarele s-au decis la loviturile de departajare.

Frustrant pentru Brazilia, care a fost trimisă acasă de vicecampioana mondială, Croația. Un singur șut pe poartă au tras Luka Modric și ai lui în 120 de minute. Un șut prin care, în minutul 117, au marcat golul egalizator și au așezat meciul la punctul cu var. La loviturile de departajare brazilienii au ratat, iar croații au marcat. Și s-au calificat iar la 11 m, cum au făcut-o din optimi în sferturi. În cazul în care croații se vor califica și în finală tot după lovituri de departajare, înseamnă că au un noroc chior, că s-a răsturnat căruța cu baftă în bătătura lor. Oricine ce o zice, Selecao merita mai mult. Însă, vorbă veche, fotbalul se joacă pe goluri, necum pe coregrafie.

În celălalt meci Argentina și-a făcut cu mâna ei (sau, în fine, cu piciorul) meciul mai complicat. A condus cu 2-0, însă olandezii au revenit pe final și s-a ajuns la prelungiri, iar mai apoi la 11 metri. Jos pălăria pentru Olanda că a luptat până la capăt. Ar fi meritat cumva ambele echipe să meargă mai departe, numai că sita, firește, a avut de cernut doar una. ”Pumele” vor juca în semifinală cu Croația. Să vedem ce iese.

Astăzi se joacă ultimele meciuri din sferturi, de la ora 17 Maroc – Portugalia, iar de la 21 Anglia – Franța. Vă încumetați la pronosticuri că mai prindem lovituri de departajare și azi? 🙂

Tiberiu Sabo

Sursa foto: FIFA World Cup

CITEȘTE ȘI: Balada ușii și a bagajului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.