Startul ștafetei Flăcării Jocurilor Olimpice – Tokyo 2020 pe teritoriul Japoniei, programat astăzi, a fost amânat din cauza pandemiei de coronavirus, aceeași care a stat la baza amânării datei de începere a importantei competiții.

Flacăra Olimpică – aprinsa în Grecia, la Olympia, pe 12 martie 2020 și care a ajuns pe pământ nipon în 20 martie – va rămâne însă pe teritoriul Japoniei până la data la care va fi programat următorul start al ștafetei.

Potrivit programului inițial, traseul ștafetei trebuia să cuprindă toate cele 47 de Prefecturi din Japonia și să dureze 121 de zile până ajungea pe Stadionul Național Olimpic de la Tokyo. Yoshiro Mori, președintele Comitetului de Organizare Tokyo 2020, a declarat că va anunța datele revizuite pentru ștafeta Flăcării Olimpice după ce va fi stabilit noul program pentru Tokyo 2020: “Vom reînnoi pregătirile pentru un un nou start, în cadrul unui eveniment grandios care va reuni oamenii din nou”.

Thomas Bach, președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO) a transmis un mesaj plin de speranță tuturor celor implicați în Jocurile Olimpice Tokyo 2020, după ce s-a decis amânarea competiției pentru anul viitor din cauza pandemiei de coronavirus: ”Lăsați-mă să încep cu veștile bune: cu toții vom putea celebra Jocurile Olimpice ediția 2020, chiar dacă asta se va întâmpla în… 2021”.

“Jocurile Olimpice reprezintă cel mai complex eveniment sportiv al planetei, iar noi dorim să vă oferim cele mai bune și mai sigure condiții de participare. Dați-ne un scurt răgaz să studiem toate situațiile și să punem toate piesele puzzle-ului împreună pentru a lua cea mai bună decizie pentru organizarea unei ediții de succes a Tokyo 2020. Jocurile Olimpice vor putea fi sărbătoarea întregii umanități, după ce vom birui această criză fără precedent cauzată de coronavirus” – a transmis Thomas Bach.

Întregul mesaj al presedintelui CIO este disponibil aici.

Sloganul ”Speranța ne luminează calea!” rămâne simbolul ștafetei Torței Olimpice pentru Tokyo 2020. Un slogan atât de potrivit cu întregul context care a dus pentru prima oară în istoria olimpică modernă de 124 de ani când o ediție a Jocurilor Olimpice este amânată. De trei ori, competiția a fost anulată (1916, 1940 și 1944).

Sursă informații: Comitetul Olimpic și Sportiv Român
Sursă foto: tokyo2020.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.