Un sportiv originar din satul Plopiș (Maramureș) face parte din delegația României pentru Jocurile Olimpice de Tineret de la Gangwon (Coreea de Sud). Este vorba despre Ștefan Gherghel, legitimat la CSȘ Baia Sprie.

1.900 de sportivi participă la Jocurile Olimpice de Tineret

În perioada 19 ianuarie – 1 februarie, în Gangwon (Coreea de Sud), are loc a patra ediție de iarnă a Jocurilor Olimpice de Tineret. Competițția este destinată sportvilor cu vârste între 14 și 18 ani. Conform Comitetului Olimpic și Sportiv Român, vor participa 1.900 de sportivi, care vor concura pe nouă arene sportive, la 15 sporturi, în cadrul a 81 de probe. România va fi prezentă la Jocurile Olimpice de Tineret de la Gangwon cu 33 de sportivi care vor concura la 9 sporturi.

Ștefan Gherghel va concura la schi fond

Din delegația ”tricoloră” pentru schi fond face parte și un sportiv legitimat la CSȘ Baia Sprie. Este vorba despre Ștefan Gherghel (17 ani), originar din sat Plopiș (comuna Șișești) și elev la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto Baia Sprie. Ștefan este legitimat la CSȘ Baia Sprie, antrenat fiind de George Scurtu. Doar în palmaresul anului 2023 are cinci titluri naționale, titlul de vicecampion balcanic și un loc 10 la FIS Austria.

De menționat că Ștefan nu este singurul sportiv din familie, după cum subliniază antrenorul George Scurtu: ”Sora lui, Delia, a cucerit un bronz balcanic și a fost vicecampioană națională la schi fond, campioană la biatlon. Este studentă acum. Cealaltă soră a lui Ștefan, Ana, este și ea legitimată la CSȘ Baia Sprie. Este componentă a lotului național la schi fond, sport la care are un titlu de vicecampioană națională și este medaliată cu bronz balcanic la biatlon”.

Competițiile de schi fond de la Jocurile Olimpice de Tineret de la Gangwon se vor desfășura la Alpensia Biathlon Centre din Pyeongchang, între 27 ianuarie și 1 februarie. În programul Jocurilor sunt cinci probe de schi fond, Ștefan urmând să ia startul la sprint și la 7,5 km clasic.

Ramona-Ioana Pop

Sursă: COSR, CSȘ Baia Sprie

CITEȘTE ȘI:
Trei sportivi din Maramureș, într-un program de promovare a talentelor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.