A cincea ediție a One Jazz Festival, care s-a desfășurat în Baia Mare în perioada 10-11 noiembrie, a fost o reușită, potrivit Asociației One Sound, organizatoarea evenimentului. Atât prin prisma muzicienilor importanți care au urcat pe scena de la ATP Tech Center, cât și datorită prezenței numeroase a publicului. Au fost aproape 500 de spectatori în fiecare seară, într-o sală de aproximativ 550 de locuri.

„Thank you to everyone at the @onejazzfestival in Baia Mare for having us. Special thanks to Eddie and we will back!”, a arătat Adam Wakeman, pianist si compozitor, membru al trioului britanic Jazz Sabbath  (din 2004 în trupa solo a lui Ozzy Osbourne). „Baia Mare, thank you so much for making the last gig of this year so memorable! What a joy to finish our concert season in such a beautiful venue”, au spus, la rândul lor, cei de la 7th Sense.

Iată și câteva dintre reacțiile de pe Facebook ale publicului:

  • „Mulțumiri tuturor celor care fac posibil un asemenea eveniment în orașul nostru”; „Un super festival!”
  • Despre concertul celor de la Michał Barański Quartet: „Cu muzicienii polonezi nu dai niciodată greș. Excelentă cântare!”; „Concertul polonezilor, unul extraordinar! Sunete, ritm, vibrații, împletiri armonioase. Muzică bună. Vă mulțumesc!”; „Jazzul polonez!”; ”Excepțional!”.
  • Despre concertul Jazz Sabbath: „Absolut minunat!”; „A fost o prestație de excepție”.
  • Despre Barabas Lorinc Quartet: „Pentru a doua oara la One Jazz Festival, un mare artist, cu o super trupă”; „Fără cuvinte”; „Spectacol”.

Și câteva povestioare din culisele One Jazz Festival:

  • Una dintre voluntarele Asociației One Sound, dupa festival, a povestit la The Oak, la seara de socializare, cu Adam Wakeman, căruia i-a spus că și-ar dori să învețe să cânte jazz. Adam a stat cu ea, a povestit, a îndrumat-o preț de mai mult de o oră și i-a scris pe un poster titlurile a 25 de piese care să le învețe ca să o apuce pe drumul jazzului.
  • O fetiță de 9 ani, dupa ce a ajuns acasă de la unul dintre concerte, a desenat sigla One Jazz Festival și a scris sub ea ”Muzica unește” (mottoul Asociației One Sound)
  • La concertul Edina Quartet de la The Oak, clujenii au cantat piese standard. La prima pauză, polonezii de la Michał Barański Quartet au întrebat dacă pot și ei să cânte. Trei au urcat pe scenă și au improvizat timp de mai mult de o jumătate de oră, după care li s-a alăturat și chitaristul lor, improvizând vocal și la percuție. Pe de altă parte trupa a susținut primul ei concert în Romania și, de asemenea, primul în afara Poloniei.
  • Și Jazz Sabbath a fost la primul concert în România. Muzicienii britanici au vizitat, printre altele, Muzeul de Mineralogie. De asemenea au mărturisit că le-au plăcut în general oamenii locului, apoi sala de spectacole, publicul, așa încât au promis că vor pune negreșit pe harta turneului european viitor și Baia Mare.

Sursă informații și foto: One Sound

CITEȘTE ȘI: Găsește-l pe Moș Crăciun!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.