János Ács, fost dirijor al marilor tenori Luciano Pavarotti, Plácido Domingo și José Carreras, a poposit recent în Maramureș. A făcut o vizită în Băița, pentru a cunoaște locurile natale ale mamei sale, și a susținut un mic recital la Biserica Romano-Catolică ”Sfânta Treime” din Baia Mare.

János Ács și Walter Übelhart
”Este greu să vorbești despre muzicianul János Ács. Biografia lui te copleșește”

”Este greu să vorbești despre muzicianul János Ács. Biografia lui te copleșește. Este suficient cred să amintesc faptul că este omul care a reușit să îi aducă laolaltă pe cei trei mari tenori ai lumii, Luciano Pavarotti, Placido Domingo și Jose Carreras, în fața unui public de 145.000 de persoane”, notează Walter Übelhart – autorul romanului ”În umbra lui Shakespeare”.

”Suntem onorați să primim vizita maestrului János Ács, fost dirijor al marilor tenori Luciano Pavarotti, Plácido Domingo și José Carreras, aflat în orașul Tăuții Măgherăuș, localitatea Băița, pentru a cunoaște locurile natale ale mamei sale”, mărturisește primarul Dumitru Marinescu. De asemenea, János Ács, a poposit în Baia Mare unde, alături soliștii Klaudia Kuczmog, Norbert Antoni și Gábor Kovács, a susținut un mic recital la Biserica Romano-Catolică ”Sfânta Treime”.

A dirijat concertele ”The Three Tenors” în perioada 1998 – 2003

János Ács a performat pe scenele unor importante teatre de operă. A fost director muzical al Teatrului din Pretoria (Africa de Sud), dirijor principal al Operei Colorado din Denver (SUA), director artistic al Teatrului Municipal din Salerno (Italia). A fost profesor la Conservatorul din Verona (Italia) și la Musashino Academy din Tokyo (Japonia).

A dirijat concertele ”The Three Tenors”, susținute de Carreras, Domingo și Pavarotti în perioada 1998 – 2003. Alături de Pavarotti a susținut peste 40 de concerte. A dirijat orchestra și corul Metropolitan Opera House, acompaniind-o astfel pe Aretha Franklin la Premiile Grammy (1998). Doar câteva repere dintr-o carieră impresionantă.

Mai multe despre János Ács, aici.

Sursă foto:  Facebook / Szentháromság római katolikus plébánia – Nagybánya, Facebook / Walter Ubelhart

CITEȘTE ȘI:
Walter Übelhart: ”Un an de zile am ținut manuscrisul închis într-un sertar”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.