Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș va găzdui în perioada 5 august – 18 septembrie expoziția „Jandarmeria Română 1850 – 2020”. Vernisajul va avea loc în 5 august, de la ora 12.00.

”A fost gândită și organizată cu ocazia aniversării a 170 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române. În cadrul acesteia vor putea fi admirate o serie de piese de patrimoniu și obiecte cu valoare istorică, distincții militare, brevete, documente, fotografii, periodice de specialitate, elemente uniformologice și de echipament care provin din patrimoniul Muzeului Național de Istorie a României, Muzeului Jandarmeriei Române și al Asociației RoMilitaria, alături de numeroase replici de uniforme realizate în cadrul proiectului «Neamurile trăiesc și devin eterne prin păstrarea memoriei eroilor lor – Nicolae Iorga – In memoriam eroilor jandarmi 1918-2018»”, menționează organizatorii.

Muzeului Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș este a zecea instituție muzeală din România care găzduiește expoziția cu tematică militară, se arată într-un comunicat al Muzeului Național de Istorie a României.

Expoziția reprezintă rezultatul unei colaborări dintre Muzeul Național de Istorie a României, Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Muzeul Jandarmeriei Române, Asociația RoMilitaria, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Consiliul Județean Maramureș și Inspectoratul de Jandarmi Județean „Pintea Viteazul’’ Maramureș.

Sursă informații și foto: Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș

DESCOPERĂ ȘI:
Sărărița din Aspra

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.