”Parfum masculin & alte feminisme” este cartea de versuri pe care Ioana Chiș o lansează mâine. De la ora 14.00, la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” din Baia Mare. ”Am scris aceste poeme cu dorința de a-mi înțelege lumea, reușind astfel să mă exprim sincer prin versurile care-mi treceau prin­tre gânduri. Starea contemplării reprezintă ceva unic, ce-și găsește locul în spatele fiecărui cuvânt”, mărturisește autoarea.

Volumul a apărut în acest an la Editura Vremea din București. ”Dacă ținem la împărțirile pe gene­rații și promoții, tot mai inoperabile, atunci Ioana Chiș este vocea generației Z, a celor aflați acum la vârsta tribulațiilor adolescentine, a întrebărilor existențiale și a patosului extrem. Găsim toate aceste elemente – cău­tări, întrebări, zbucium – topite în scriitura tăioasă și, uneori, neașteptat de matură a unei poete încă nefor­mate pe deplin, dar cu o voce deja distinctă și foarte puternică. Cu siguranță, vitalitatea ei, privirea ei când crudă, când tandră și stilul ei «curat», cum numai poezia adevărată poate fi, sunt «însemnele» unei poete despre care vom mai auzi”, scrie Florina Pîrjol în prezentarea volumului.

În cadrul evenimentului de mâine, despre carte vor vorbi Dana Gagniuc-Buzura – manager „Nord Literar”, Gheorghe Pârja – redactor-șef „Nord Literar” și conf. univ. dr. Gheorghe Mihai Bârlea.

Sursă informații și foto: Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare, Editura Vremea

CITEȘTE ȘI:
Premii pe covorul de iarbă în ograda cu scriitori din Desești

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.