Două zile de basm, autentic și frumos, se pregătesc pentru cei mici la Preluca Veche. Membrii Asociației Șura, cei care au pus la cale invitația pentru 21 și 22 mai, au descris locul așa de frumos încât nu ne-a lăsat inima (nici tastatura nu ne-a dat ghes) să schimbăm vreo virgulă. Așadar.

”Lucruri de descoperit: două șuri vechi, cu ale lor povești, jocuri, un găbănaș, cărări, îndeletniciri”

”În Preluca, Maramureș, există un loc:
Locul în care cinci cocoși cântă liberi, patru vaci se duc dimineața la pășunat pe Obcine și se întorc seara în Poniță, doi câini prietenoși sunt tare jucăuși și când e mai cald caută umbre să lenevească, păsările te provoacă la exerciții de ciripeli și ascultare de triluri în pădure, pădurea e la patruzecișipatru de pași de om mare de casă, casa care e de demult, are prispă și e acoperită cu șindrilă și lipită cu lut, iar pe lângă ea mai sunt o sumedenie de lucruri de descoperit: două șuri vechi, cu ale lor povești, jocuri, un găbănaș, cărări, îndeletniciri, denumiri și câte și mai câte!”

Totul în ritmul și tihna satului

Aici sunteți invitați în 21 și 22 mai la Șura Copiilor. Ioana și Ștefan, gazdele de la Asociația Șura / Șura cu Bunătăți / Teatrul Șura, propun copiilor, însoțiți musai de părinți, activități din cele mai diverse. Și inedite. Haideți că vă dăm niște exemple: jocuri de teatru în șură, pe prispă, în grădină; atelier senzorial; descoperire de comori (cămeși vechi, ciorici, tăbliță de scris de demult, icoane vechi, ladă de zestre și altele), plimbare în pădure, contact cu îndeletniciri felurite în funcție de moment (muls vacile, făcut caș, grădinărit, cosit, tors lână etc.), drumeție cu căruța cu cai, degustare de plăcinte crețe, clătite și lipii cu brânzeturi și dulcețuri de la Șura cu Bunătăți. Mda. Posibil că trebuia să începem cu plăcintele…

Totul în ritmul și tihna satului.

Banii adunați în urma celor două zile petrecute în Șura Copiilor se folosesc la întreținerea și repararea a două șuri vechi.

Pagina evenimentului, pentru detalii, o găsiți aici.

Sursă informații și foto: Asociația Șura

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.