270 de directori ai unităților de învățământ preuniversitar din județ au participat azi la o întâlnire de lucru online organizată de Inspectoratul Școlar Județean Maramureș. Tema de discuție a fost modul în care se vor relua cursurile începând cu 8 februarie.

”Conducerea ISJ Maramureș a reiterat solicitarea ca fiecare instituție școlară să aibă asigurat stocul de materiale dezinfectante, de măști faciale, să reorganizeze spațiile și traseele, acolo unde este cazul, să ia măsuri de optimizare a modului de comunicare cu părinții, elevii, autoritățile publice locale, astfel încât să se respecte prevederile procedurilor existente în fiecare unitate de învățământ referitoare la măsurile de prevenție”, precizează reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean.

Începând cu data de 8 februarie, cei mai mulți dintre preșcolari și elevi vor merge fizic la școală.

Inspectoratul Școlar Județean Maramureș reamintește:

Se va ține cont de contextul epidemiologic din fiecare localitate, astfel că reluarea cursurilor se va face în funcție de scenariile în care se află localitățile în care funcționează fiecare unitate de învățământ:

• în localitățile care au o rată de infectare de până la 1 la 1000 de locuitori, se va aplica scenariul verde, ceea ce înseamnă că toți preșcolarii și elevii merg fizic la grădiniță / școală.

• în localitățile în care indicele epidemiologic este între 1 și 3 la 1000 de locuitori, va fi aplicat scenariul galben, conform căruia merg la școală copiii de grădiniță, elevii din învățământul primar și clasele a VIII-a și a XII-a.

• în localitățile din scenariul roșu, unde există o rată de infectare între 3 și 6 la 1000 de locuitori, merg fizic doar copiii de la grădiniță și elevii din învățământul primar, iar ceilalți vor face cursuri on-line.

• în localitățile carantinate, cu indicele epidemiologic de peste 6 la 1000 de locuitori, toți preșcolarii și elevii vor avea numai cursuri on-line.”

”Până vineri se va clarifica scenariul conform căruia vor funcționa unitățile școlare în fiecare localitate, în funcție de indicele epidemiologic, respectiv în conformitate cu Ordinul comun al miniștrilor educației și sănătății, care urmează să fie emis în perioada imediat următoare. Se va ține seama, în fiecare localitate, de analiza epidemiologică pe care o fac instituțiile abilitate în acest sens, astfel că decizia cu privire la scenariul care se va aplica pentru fiecare unitate de învățământ va fi luată în consecință”, informează sursa citată.

Reprezentanții ISJ Maramureș precizează că ”unitățile de învățământ din județ sunt pregătite pentru reluarea cursurilor începând cu semestrul al doilea, indiferent de tipul scenariului care se va aplica”.

Sursă informații: Inspectoratul Școlar Județean Maramureș. Imagine de la Pixabay.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.