54 de centre de pregătire pentru performanță în matematică, fizică, astronomie și astrofizică, chimie sau informatică funcționează în 26 de localități din România. Un astfel de centru ”Hai la Olimpiadă!” există și în Baia Mare.

Programul ”Hai la Olimpiadă!” se adresează elevilor și studenților doritori de performanță și ale căror creativitate și dorință de cunoaștere sunt evidente, fiindu-le însă necesar sprijinul unor profesori pasionați și al unor concursuri în care să-și testeze cunoștințele. ”Urmărim să cultivăm potențialul copiilor talentați și să creăm premisele pentru creșterea nivelului general de educație”, spun cei de la Fundația eMag, care au lansat în 2013 o rețea de centre de pregătire la care poate aplica orice elev din sistemul public de învățământ, care dorește să se antreneze pentru competițiile locale sau naționale. Există în prezent 54 de astfel de centre de pregătire pentru performanță în 26 de localități.

Pe harta ”Hai la Olimpiadă!” se află și Baia Mare, centrul de pregătire în matematică fiind coordonat de conf. dr. Andrei Horvat-Marc de la Centrul Universitar Nord din Baia Mare – Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca. Înscrierile pentru anul școlar 2021/2022 sunt deschise până în 11 octombrie. Sesiunile de pregătire se vor organiza sâmbăta, în perioada octombrie – aprilie.

Mai multe detalii despre centrul din Baia Mare sunt disponibile aici.
Înscrieri, aici.

Sursă informații și foto: Hai la Olimpiadă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.