Sursă foto: FRAS

46 de concurenți iau startul la Trofeul Gutâi care este programat azi și mâine. Competiția reprezintă a șasea etapă din Campionatul Național de viteză în coastă.

Revenită în 2020 în calendarul Federației Române de Automobilism Sportiv (FRAS), Trofeul Gutâi se anunță și de această dată extrem de intens. În 2020, Emil Nestor și Mihai Leu și-au asigurat în Maramureș titlurile de campion la cele două categorii. De această dată Octavian Ciovică, Alex Mirea, Costel Cășuneanu și Silviu Dumitrescu își dispută la Trofeul Gutâi postura de lider în Campionatul Național de viteză în coastă în acest weekend. ”Cu patru etape înainte de final, cei patru sunt despărțiți doar de 10 puncte în clasamentul Categoriei II”, se arată în comunicatul FRAS.

Un total de 46 de concurenți iau startul în runda care include și opt concurenți de la divizia istorice. ”Dintre cei care vor lua startul sâmbătă, cel mai rapid în 2020 a fost Silviu Dumitrescu (Osella PA 2000), acesta coborând ștacheta sub 3 minute”, menționează reprezentanții FRAS.

Trofeul Gutâi reprezintă în acest an a șasea etapă din Campionatul Național de viteză în coastă, iar câștigătorii primelor cinci etape vor fi prezenți pe traseul de concurs, după cum anunță FRAS. Dintre aceștia, Alex Mirea (Radical SR8), care are două victorii în ultimele trei etape, se anunță favorit și în Gutâi. ”Și la Categoria I se prevede o luptă spectaculoasă, toți ochii fiind ațintiți pe duelul dintre Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge) și Alex Pițigoi (Porsche 911 GT). Al doilea clasat, după Mihai Leu, Călin Manițiu va concura și el pe același model Subaru Impreza”, precizează sursa citată.

Recunoașterile încep azi la ora 9.30, iar antrenamentele cronometrate de la ora 14.30. Ziua de duminică debutează la ora 9.30 cu recunoașterile, iar manșele de concurs sunt în direct de la ora 13.30, pe Look Sport.

Lista completă de înscrieri este disponibilă aici.

Sursă informații și foto: Federația Română de Automobilism Sportiv

CITEȘTE ȘI:
Trofeul Gutâi 2021, la finele acestei săptămâni
Trofeul Gutâi, un rendez-vous în Maramureș al celor mai buni piloți de viteză în coastă
Campionatul Național de viteză în coastă a descins în Maramureș în 1973

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.