Din 1 iunie se redeschid terasele, deplasările în afara localității sunt libere, iar competițiile în aer liber se pot relua fără spectatori. Doar câteva dintre veștile bune aduse azi de președintele Klaus Iohannis.

Președintele României, Klaus Iohannis, a susținut azi, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă. În ciuda faptului că nu se poate vorbi despre o reducere semnificativă a epidemiei și invitând la atenție în continuare, președintele țării a anunțat că vine și cu vești pozitive.

”Începând din 1 iunie, câteva activități care până acum au fost interzise vor redeveni posibile. Astfel, de la 1 iunie se redeschid terasele. Este însă clar că aici e nevoie de unele măsuri foarte speciale și acestea vor fi comunicate. Mesele vor trebui să fie la cel puțin doi metri, vor putea să stea maximum patru persoane la o masă și, în acest fel, lucrurile vor fi, zicem noi, sub control”, a informat Klaus Iohannis.

Tot din 1 iunie se va putea merge la plajă, cu respectarea distanței de cel puțin doi metri între scaunele de plajă. ”Tot de la 1 iunie va fi reluat transportul internațional, rutier și feroviar, în condiții, sigur, de siguranță, de distanțare și de igienă”, a precizat președintele.

Spectacolele în aer liber vor putea fi organizate din 1 iunie, ”cu un număr de până la maximum 500 de spectatori, însă aceștia vor trebui să fie așezați pe scaune, la distanțele care sunt impuse de regulile de distanțare, cu un control foarte strict la intrare și, evident, cu respectarea tuturor normelor de igienă”, a menționat Klaus Iohannis.

În ce privește deplasările în afara localității, acestea vor fi libere din 1 iunie. ”Deci nu va mai fi nevoie de declarație”, a subliniat președintele României, venind cu o veste bună și pentru sportivi și iubitorii de sport: ”Se vor putea relua competițiile sportive începând din 1 iunie, dar – atenție! – pentru sporturile care se practică afară, în aer liber, și mai puțin sporturi de contact”. Competițiile se vor desfășura în această etapă fără spectatori.

Declarația de presă susținută de președintele României, Klaus Iohannis, este disponibilă aici în varianta integrală.

Sursă informații: Administrația Prezidențială

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.