Asociația „Bun de Maramureș” anunță lansarea activităților prevăzute în planul de acțiune elaborat în cadrul proiectului ”FoodChains 4 Europe – FC4EU (Lanțuri alimentare pentru Europa)”, proiect implementat de Consiliul Județean prin Programul Interreg Europe.

Înființată la inițiativa Consiliului Județean, Asociația „Bun de Maramureș” este organizația responsabilă cu punerea în aplicare a planului de acțiune cu scopul de a introduce sistemul de etichetare „Bun de Maramureș” pentru cele mai reprezentative produse locale. Astfel, în perioada 2020-2021, asociația va elabora și implementa procedura de licențiere pentru marca “Bun de Maramureș”.

Asociația „Bun de Maramureș” este o organizație neguvernamentală de drept privat fără scop patrimonial ce are ca scop promovarea, păstrarea și revitalizarea patrimoniului maramureșean reprezentat de produsele locale și tradiționale, meșteșuguri, tradiții, folclor, gastronomie, arhitectură specifică, monumente, stil de viață, cultura contemporană, situri și resurse naturale ale Maramureșului, precum și sprijinirea entităților juridice publice sau private care contribuie la dezvoltarea patrimoniului maramureșean.

Producătorii din industria alimentară maramureșeană sunt așteptați să participe la activitățile asociației și să se bucure de sprijinul pe care aceasta îl va oferi atât pentru dezvoltarea unor produse competitive, cât și pentru promovarea produselor licențiate cu marca “Bun de Maramureș”.

Sursa: Asociația „Bun de Maramureș”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.