Mircea Grumaz lansează volumul de versuri ”Umblau îngerii”. Este a 11-a carte care poartă semnătura jurnalistului. 103 poezii locuiesc între coperțile ”decorate” cu lucrarea pictorului Dan Cristian Chiriac. Tehnoredactare, Adalbert Solticzki. Volum apărut la Panda Print în acest an. Acestea ar fi câteva date tehnice despre ”Umblau îngerii”.

”Adeseori mă îndrăgostesc instant de o femeie și vreau să-i scriu”

”Sunt multe poezii în vers alb, sunt destule cu rimă și vers în 16 silabe. Le-am scris pe toate cu plăcere sau cu obidă, având o stare altfel decât cea normală. Adeseori mă îndrăgostesc instant de o femeie și vreau să-i scriu, după aia mi-e frică să merg mai departe să nu-i deranjez intimitatea. Ea poate rămâne cu poezia, eu, de obicei, rămân cu o ușoară dezamăgire. Merg mai departe și mâine mă îndrăgostesc de altcineva”, mărturisește Mircea Grumaz.

”Anul ăsta am fost foarte puțin fericit”

Într-o postare în stilu-i caracteristic, Mircea se intervievează despre cel mai recent volum. Și dacă unele întrebări îi ridică elegant la fileu răspunsurile pe care arde de nerăbdare să le dea, alte semne de întrebare sunt chiar incomode. Vă dăm un exemplu: ”Ești fericit? Asta da întrebare. Anul ăsta am fost foarte puțin fericit. Adeseori însă starea proprie depinde de ceea ce faci. Fericirea e ca sponsorii, trebuie să te duci tu s-o cauți. Rar vine ea la tine”.

Lansarea va fi pe 29 februarie, de la ora 17.00, la Biblioteca Județeană ”Petre Dulfu” din Baia Mare. ”Scriu de mult și-o să mai scriu. Nu știu câte cărți, dar sunt fericit că am 11 bucăți. Am muncit pentru fiecare, am simțit niscaiva progres și m-am bucurat de mai multe întâmplări”, consideră Mircea.

Înainte de ”Umblau îngerii” au fost volumele: ”Ce mă mai râd!” (1997), ”Aburi Groși” (2016), ”Să dormi frumos!” (2017), ”Ale și Mi” (2017), ”După” (2018), ”Albastru” (2019), ”Du-te-n plâns” (2019), ”Respir” (2021) și ”Povești pentru Bubu” (2022), ”M-am plimbat” (2023).

CITEȘTE ȘI:
”Cartea asta mă chinuie de multă vreme” (Mircea Grumaz)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.