La grădinița Liceului Tehnologic ”Traian Vuia” din Tăuții Măgherăuș, pentru a celebra Ziua Națională a României, s-a organizat o zi dedicată îndeletnicirilor străvechi. Prilej cu care au fost organizate patru ateliere.

Alături de un bunic iscusit, prichindeii au deslușit câte ceva din arta sculptatului în lemn. Un alt centru a fost dedicat coacerii pâinii, fiind ”predate” secretele aluatului în aroma îmbietoare a pâinii proaspete. Pasionații de culoare s-au jucat decorând farfurii, în timp ce într-un alt atelier ghemele de lână s-au transformat în tricolor. Îmbrăcați în straie tradiționale, copii și dascăli împreună s-au prins și în horă pentru a completa ziua de sărbătoare.

”Această experiență ne-a adus mai aproape de rădăcinile noastre și ne-a încântat să descoperim, să învățăm și să celebrăm tradițiile noastre dragi. Suntem recunoscători pentru această oportunitate de a ne conecta cu trecutul nostru și de a aduce în prezent valorile și meșteșugurile transmise din generație în generație”, se arată în postarea reprezentanților Liceului Tehnologic ”Traian Vuia” din Tăuții Măgherăuș.

Sursă: Liceul Tehnologic ”Traian Vuia” Tăuții Măgherăuș

CITEȘTE ȘI:
1 Decembrie | Coconii de la Școala Româno-Germană din Vișeu de Sus au organizat o clacă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.